Dimarts, 7 de juliol de 2020

TMB guanya el premi Cermi.es en accessibilitat

 

L’estació Badalona / Pompeu Fabra completament adaptada a persones amb mobilitat reduïda / Pep Herrero

TMB guanya el premi Cermi.es en accessibilitat

El Cermi ha guardonat TMB en matèria d’accessibilitat per haver-la fet arribar a tots els serveis de transport públic i convertir així Barcelona en una de les ciutats més adaptades d’Europa pel que fa a la mobilitat. S’hi han presentat més d'un centenar de candidatures.

Marta Franco / 02.10.12 - 11:54h

TMB ha estat guardonada amb el premi Cermi.es 2012, en la categoria d’accessibilitat universal, per haver aplicat l’accessibilitat universal a totes les seves modalitats de transport públic, fet que ha convertit Barcelona en una de les ciutats més accessibles d’Europa en matèria de mobilitat.

Els premis Cermi.es, que concedeix anualment el Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi), busquen reconèixer les iniciatives i la tasca de persones i institucions que més s’hagin distingit ─en àmbits com la inclusió laboral, la investigació social i científica, l’accessibilitat universal i en l’esfera institucional─ a favor de les persones amb discapacitat i les seves famílies.

En aquesta edició s’han presentat més de cent candidatures en alguna de les deu categories convocades.

Els altres guanyadors han estat: la secretaria d’estat d’Administracions Públiques del Govern central; la Unitat d’Atenció d’Adults amb Síndrome de Down de l’Hospital Universitari de la Princesa de Madrid; la Fundació Universia; la titular de la Procuradoria del Principat d’Astúries, María Antonia Fernández Felgueroso; la sèrie de televisió “Polseres vermelles”; l’Ajuntament d’Elx; Ford Espanya; Paulino Azúa Berra, i la Fiscalia General de l’Estat.

Compromís amb la societat

L’accessibilitat és un dels eixos centrals de la política de responsabilitat social de TMB, com així ho demostra el seu Pla Director d’Accessibilitat Universal, que defineix els projectes en què treballa la companyia per garantir la igualtat d’oportunitats en la mobilitat i on també es referma el compromís de l’empresa amb el principi d’igualtat d’oportunitats, el respecte per la diversitat humana i el dret de tothom a tenir una vida independent.

A més, el camí recorregut els últims anys per TMB ha estat important, i té fites remarcables, com la de l’1 de gener del 2007, quan es va assolir el 100% de la flota d’autobusos de plataforma baixa (1.080 unitats). Pel que fa al metro, el 83% de les estacions tenen ascensors i altres facilitats per a persones amb mobilitat reduïda, i es continua treballant per arribar al 100%. El Funicular de Montjuïc i el Telefèric de Montjuïc, així com el Barcelona Bus Turístic, també són serveis totalment adaptats.

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE