Dilluns, 25 de maig de 2020

La Setmana de la Mobilitat proposa fer el carrer ”més nostre”

 

Placa de matrícula, un dels materials de difusió de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura a Catalunya

La Setmana de la Mobilitat proposa fer el carrer ”més nostre”

Durant la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, més de 550 activitats serviran per impulsar l'ús de transports sostenibles i, en particular, del transport públic, la bici, caminar i els vehicles elèctrics.

Redacció / 22.09.14 - 11:56h

Fins al 29 de setembre, Catalunya celebra una nova edició de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura (SMSS), que proposa un canvi cap a les formes de mobilitat més sostenibles, segures i saludables, per aconseguir més activitat física, més qualitat de l'aire a les ciutats i menys sinistralitat als carrers i carreteres. El lema d'aquest any és "Fem el carrer més nostre", adaptació del lema general de la convocatòria europea, "Our streets, our choice".

Aquest cop s'hi han adherit 348 municipis, entitats i empreses, un nou màxim que confirma Catalunya com un dels territoris europeus amb una participació més elevada a la SMSS. S'organitzen més de 550 activitats per incentivar els comportaments ciutadans compatibles amb el desenvolupament urbà sostenible, la reducció d'emissions contaminants i el consum racional d'energia. D'altra banda, s'han recomptat 1.500 mesures permanents per afavorir els desplaçaments sostenibles, com ara millores d'accessibilitat, plans de mobilitat, zones per a vianants i campanyes.

Activitats a la ciutat de Barcelona

Caminades, pedalades, itineraris culturals, tallers, exposicions, conferències o cursos sobre mobilitat són algunes de les múltiples activitats que es duen a terme en el marc de la SMSS, per fomentar maneres de desplaçar-se sense cotxe o bé fent un ús racional i eficient del vehicle privat. A Barcelona, l'Ajuntament, en col·laboració amb diverses entitats i associacions, organitza diferents activitats per promoure i donar a conèixer la manera més sostenible i segura de moure’s per la ciutat. La tradicional Cursa de Transports, que organitza l'associació Promoció del Transport Públic, se celebrarà el 25 de setembre, al matí en versió metropolitana i a la tarda l'onzena edició de la cursa urbana.

Per part de TMB, la implicació en els objectius generals de la SMSS és permanent, ja que ofereix un transport públic de qualitat i cada vegada més net i competitiu. La posada en marxa de la nova xarxa de bus i l'aposta per l'eficiència, l'estalvi, la innovació i les energies netes, en aquest sentit, són apostes de llarg abast que busquen fer més atractiu, eficient i fàcil d'utilitzar el transport col·lectiu. A més, participa en la difusió dels continguts de la convocatòria a través dels canals propis.

Concurs fotogràfic a Instagram

Aquest és el tercer any que el departament de Territori i Sosteniblitat i les ATM organitzen el concurs fotogràfic Apunta’t al Clic Mob! a través de la xarxa social Instagram. Els participants han de publicar-hi imatges sobre el transport i la mobilitat sostenible que contiguin elements identificables amb Catalunya, i retolar-les amb l’etiqueta #mobilitat2014. Les fotografies presentades al concurs fins al 30 de setembre poden optar a un dels tres premis generals de l’àmbit de Catalunya. Hi haurà altres premis per a les millors fotografies que, a més, incloguin l'etiqueta amb la referència geogràfica, que en el cas de l'àmbit de TMB és #mobilitat2014_ATMbarcelona. L'any passat s'hi van presentar més de 400 imatges.

Amb aquestes activitats de sensibilització es busca transmetre la idea que canviar el mode de transport pot significar viure en una ciutat millor i respirar un aire de més qualitat i més saludable. Agafar el transport públic col·lectiu per anar a la feina, moure's en bicicleta per la ciutat o caminar per anar de compres en comptes d'agafar el cotxe són decisions que poden tenir un efecte important en la salut, tant la pròpia com la del planeta en què vivim.

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Llocs
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE