Dimarts, 7 de juliol de 2020

La Setmana de la Mobilitat convida a fer un pas cap a l'aire net

 

Bàner de la Setmana de la Mobilitat 2013

La Setmana de la Mobilitat convida a fer un pas cap a l'aire net

Durant la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, més de 500 activitats serviran per impulsar l'ús de transports sostenibles i, en particular, del transport públic, la bici, caminar i els vehicles elèctrics.

Redacció / 22.09.13 - 09:35h

Fins al 29 de setembre, Catalunya celebra una nova edició de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura (SMSS), que proposa un canvi cap a les formes de mobilitat més sostenibles, segures i saludables, per aconseguir més activitat física, més qualitat de l'aire a les ciutats i menys sinistralitat als carrers i carreteres.

Sota el lema Aire net - Fes el pas, l'edició d'aquest 2013 ha aconseguit l'adhesió de 289 municipis, entitats i empreses, un nou màxim que confirma Catalunya com un dels territoris europeus amb una participació més elevada a la SMSS. S'organitzen més de 500 activitats per incentivar els comportaments ciutadans compatibles amb el desenvolupament urbà sostenible, la reducció d'emissions contaminants i el consum racional d'energia.

Activitats a la ciutat de Barcelona

Caminades, pedalades, exposicions, conferències o cursos sobre mobilitat són algunes de les múltiples activitats que es duen a terme en el marc de la SMSS, per fomentar maneres de desplaçar-se sense cotxe o bé fent un ús racional i eficient del vehicle privat. A Barcelona, l'Ajuntament, en col·laboració amb diverses entitats i associacions, organitza diferents activitats per promoure i donar a conèixer la manera més sostenible i segura de moure’s per la ciutat. La desena edició de la tradicional Cursa de Transports, que organitza l'associació Promoció del Transport Públic, se celebrarà l'1 d'octubre.

Per part de TMB, la participació en l'esdeveniment inclou, a banda de la difusió dels missatges de la campanya per tots els canals propis, la presentació del primer autobús elèctric pur de la flota i l'organització d'una jornada sobre prevenció d'accidents "in itinere", és a dir, en l'anada al lloc de treball o la tornada a casa.

D'altra banda, la implicació de TMB en els objectius generals de la SMSS és permanent, ja que ofereix un transport públic de qualitat i cada vegada més net i competitiu. La posada en marxa de la nova xarxa de bus, en aquest sentit, és una actuació de llarg abast que busca fer més atractiu, eficient i fàcil d'utilitzar el transport col·lectiu en superfície.

Concurs fotogràfic a Instagram

Per segon any, s'organitza el concurs fotogràfic Apunta’t al Clic Mob! a través de la xarxa social Instagram. Els participants han de publicar-hi imatges sobre el transport i la mobilitat sostenible, que contiguin elements identificables amb Catalunya, i retolar-les amb l’etiqueta #mobilitat2013. Les fotografies presentades al concurs fins al 30 de setembre poden optar a un dels tres premis generals de l’àmbit de Catalunya. Hi haurà altres premis per a les millors fotografies que, a més, incloguin l'etiqueta amb la referència geogràfica, que en el cas de l'àmbit de TMB és #mobilitat2013_ATMbarcelona. L'any passat s'hi van presentar més de 900 imatges.

Amb aquestes activitats de sensibilització es busca transmetre la idea que canviar el mode de transport pot significar viure en una ciutat millor i respirar un aire de més qualitat i més saludable. Agafar el transport públic col·lectiu per anar a la feina, moure's en bicicleta per la ciutat o caminar per anar de compres en comptes d'agafar el cotxe són decisions que poden tenir un efecte important en la salut, tant la pròpia com la del planeta en què vivim.

Video YouTube: 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Llocs
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE