Dimarts, 7 de juliol de 2020

La seguretat al metro fa pujar Barcelona en el rànquing mundial

 

Patrulla de la Guàrdia Urbana en una estació de metro / ACN

La seguretat al metro fa pujar Barcelona en el rànquing mundial

La ciutat de Barcelona es troba entre les més segures del món, segons l'informe “Índex de ciutats segures 2015”, elaborat per la revista britànica "The Economist", que avalua la seguretat urbana en l'era digital.

Redacció / 26.02.15 - 13:27h

De vegades t'ho han de dir des de fora: Barcelona és una de les grans ciutats més segures d'Europa i del món. En concret, la capital catalana se situa en el quinzè lloc d'una llista elaborada pel setmanari "The Economist" en què s'han tingut en compte quaranta indicadors de 50 ciutats de tots els continents.

En l'apartat de seguretat ciutadana, en el qual s'han pres en consideració els índexs de fets delictius i els indicadors policials, Barcelona encara obté millors resultats i assoleix l'onzena posició, la tercera entre les ciutats europees, per darrere d'Estocolm i d'Amsterdam. En aquest capítol l'estudi destaca que Barcelona “ha desenvolupat una estratègia policial sofisticada”, basada en l'augment de la presència policial als carrers i al metro, un fet que ha aconseguit que en els darrers tres anys els fets delictius al suburbà hagin baixat un 32%.

Per elaborar l'informe, la unitat d'investigació de "The Economist" ha analitzat 50 ciutats d'arreu del món, de les quals tretze són capitals europees, i ha agrupat les dades en quatre categories: seguretat ciutadana, de salut, de les infraestructures i tecnològica.

L'informe "Índex de ciutats segures 2015" es pot consultar al web de "The Economist".

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Llocs
Servei
Conceptes
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE