Dimarts, 7 de juliol de 2020

Segon contracte a França: operació de la xarxa d'autobusos d'Antibes

 

Autobús de la línia 8 d'Antibes en una imatge del 2012 / Kevin B (Wikimedia)

Segon contracte a França: operació de la xarxa d'autobusos d'Antibes

Per segona vegada, TMB participarà en l'operació d'un sistema de transport públic en territori francès. La societat formada amb Vectalia ha guanyat el concurs per gestionar la xarxa de bus de l'àrea d'Antibes.

Redacció / 08.04.15 - 11:39h

La societat formada per TMB i Vectalia (grup d'empreses de transport i serveis amb seu a Alacant) ha guanyat el concurs per operar el transport urbà i escolar amb autobusos a l'àrea urbana d'Antibes, integrada per 24 municipis del departament francès dels Alps Marítims que sumen uns 180.000 habitants.

La xarxa a gestionar, que funciona amb la marca Envibus, està integrada per 30 línies urbanes i 58 de transport escolar, a més del sistema de transport a la demanda Icilà. El servei regular, que utilitzen uns 9 milions de passatgers anualment, consta de 113 vehicles i prop de 1.000 parades, i depèn de la mancomunitat Sophia-Antipolis, entitat constituïda al voltant del municipi d'Antibes, segon nucli més poblat del departament i seu d'un dels pols tecnològics més importants d'Europa.

La nova concessió entrarà en vigor l'1 de juliol vinent. TMB, que participa en la societat gestora amb un 20%, hi aportarà fonamentalment la seva experiència com a operador d'una gran xarxa intermodal.

Antecedent a Perpinyà

TMB i Vectalia ja operen des del 2011, a través de la societat CFT, el transport amb autobús a l'àrea metropolitana de Perpinyà, en què 30 línies urbanes i interurbanes donen servei a uns 300.000 habitants. És la segona vegada, doncs, que l'empresa metropolitana participarà a l’operació d'una xarxa de transport públic en territori francès.

En el vessant internacional, TMB ha participat a més en actuacions de disseny i millora de sistemes de transport d'Espanya, Portugal, França, el Marroc, Algèria, Rússia, l'Aràbia Saudita, l'Argentina, Xile, Colòmbia, Panamà i el Perú.

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Servei
Bus
Conceptes
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE