Dimarts, 7 de juliol de 2020

El projecte del metro de Panamà, en la recta final

 

Un dels trens del metro de Panamà als tallers de la línia 1 / Hora Punta

El projecte del metro de Panamà, en la recta final

La primera línia del metro de la ciutat de Panamà està en fase de proves des de finals d'agost i d'aquí a pocs mesos està previst que entri en funcionament comercial, d'acord amb els plans traçats per a aquest projecte que lidera TMB.

Redacció / 21.11.13 - 12:33h

El primer trimestre del 2014, la capital de Panamà, amb 1,2 milions d'habitants en la seva àrea metropolitana, inaugurarà la primera línia de metro, una fita solemne per a les infraestructures del país centreamericà a la qual TMB contribueix activament com a integrant del consorci que gestiona el projecte. El contracte, que té una durada de cinc anys prorrogables, inclou els serveis de suport, coordinació i assistència tècnica per assegurar la construcció efectiva i eficient del metro i la seva correcta explotació durant el primer any de posada en servei. Personal de TMB treballa sobre el terreny per tirar endavant el projecte.

Actualment, els trens de la sèrie Metròpolis d'Alstom, semblants als que corren per les línies 2 i 9/10 del metro de Barcelona, estan fent proves dinàmiques pel traçat de la línia, de 13,7 quilòmetres, construït en part en túnel i en part en viaducte. S'estan verificant d’aquesta manera els aparells de via i equips instal·lats, la catenària i els sistemes de senyalització i control. En paral·lel es treballa en els acabats de les estacions i els espais de l'entorn.

Visita del conseller Santi Vila

El projecte, iniciat ara fa tres anys, avança amb bon peu, com va poder comprovar recentment el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, en l'estada que va fer a la ciutat de Panamà al capdavant d'una delegació empresarial catalana. Vila va entrevistar-se amb el ministre d'Obres Públiques del país centreamericà i a continuació va fer una visita a les obres de la línia 1 del metro, acompanyat dels responsables de l'Àrea de Desenvolupament de Negoci i Internacional de TMB i d'altres empreses catalanes que hi estan treballant.

El conseller es va interessar per la presència de TMB a Panamà i va voler conèixer els detalls de la labor que desenvolupa l'empresa. També va ser informat de les altres oportunitats de negoci que TMB està treballant a la zona, i hi va mostrar el seu suport.

Pel director de l'Àrea de Desenvolupament de Negoci i Internacional de TMB, Guillem Camarasa, en la visita institucional al metro de Panamà el conseller va obtenir "una visió molt positiva de tot el projecte constructiu, així com del projecte social que representa per a Panamà aquesta infraestructura". "A més penso que també s'ha endut una bona imatge de TMB, i de com està contribuint en aquest projecte", va remarcar.

El conseller Vila amb tècnics de TMB durant la visita del 24 d'octubre / Hora Punta
El conseller Vila amb tècnics de TMB durant la visita del 24 d'octubre / Hora Punta

Compartir:

Informació relacionada

Institucions
Servei
L2 / L9 / L10 / Metro
Conceptes
Infraestructura
Seccions
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE