Divendres, 29 de maig de 2020

Primeres cinc estacions de metro amb connectivitat wifi

 

Connectivitat wifi a l'estació d'Arc de Triomf / Pep Herrero

Primeres cinc estacions de metro amb connectivitat wifi

Dins del Pla de desplegament del servei d'accés sense fils a internet en l'espai públic que promou l'Ajuntament de Barcelona, ha començat la fase pilot de la implantació de connectivitat wifi a la xarxa de metro, amb l'entrada en servei en cinc estacions.

Redacció / 27.03.15 - 08:20h

Ja és possible connectar-se internet, gratuïtament i sense fils, en les andanes de cinc estacions de metro, seleccionades entre les de més afluència de passatge de la xarxa. Són les d'Espanya, Universitat, Arc de Triomf i La Sagrera, de la línia 1, i la de Diagonal, de la línia 5.

El desplegament de la connectivitat wifi continuarà posteriorment fins a assolir 16 estacions en total, tal com preveu el Pla de desplegament del servei d'accés sense fils a internet en l'espai públic que impulsa l'Ajuntament de Barcelona i havia avançat Hora Punta.

Test en autobusos

Paral·lelament, aquests dies s'està fent el test previ a la instal·lació del wifi als autobusos de TMB. Per a les proves s'han escollit tres vehicles, dos d'estàndards i un d'articulat, tots tres amb base a la cotxera de Ponent. Després de les proves, a l'estiu, començarà la fase pilot, amb 50 cotxes de la mateixa cotxera. La previsió és estendre el servei l'any vinent a la totalitat de la flota, integrada per uns 1.070 vehicles.

Tant al bus com al metro, l'accés a internet via wifi que s'ofereix gratuïtament és el bàsic, amb un ample de banda de 256 kbps, el màxim que permet la normativa de telecomunicacions, suficient per a la navegació, l'actualització de xarxes socials i la consulta del correu electrònic, per exemple. La primera vegada, els usuaris han de registrar-se al servei Barcelona Wifi a l'inici de la connexió.

L'Ajuntament vol donar resposta així a les noves necessitats dels ciutadans pel que fa a la mobilitat i l'accés a la informació tot potenciant la presència del servei a tot el territori. Per això aborda l'ampliació del Barcelona Wifi principalment en nous entorns d'ús majoritari pels ciutadans, com ara els mercats, els parcs i el transport públic.

Senyalització interior d'un dels autobusos que ofereixen wifi en proves / Pep Herrero
Senyalització interior d'un dels autobusos que ofereixen wifi en proves / Pep Herrero
Identificació exterior que portaran els busos amb punt d'accés sense fils / Pep Herrero
Identificació exterior que portaran els busos amb punt d'accés sense fils / Pep Herrero

Compartir:

Informació relacionada

Institucions
Servei
Conceptes
Infraestructura
Seccions
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE