Diumenge, 12 de juliol de 2020

Primera experiència de pagament amb targeta sense contacte

 

Pagament amb targeta sense contacte a la màquina del bus / M. Á. Cuartero

Primera experiència de pagament amb targeta sense contacte

Les màquines distribuïdores que hi ha en tres autobusos són les primeres de les xarxes de TMB que admeten el pagament amb targeta de xip "contactless". Només cal acostar-la al dispositiu de lectura.

Redacció / 30.07.14 - 10:53h

Les targetes bancàries d'última generació incorporen una tecnologia de comunicació que permet el pagament sense contacte, és a dir, sense necessitat de passar la targeta per un lector de bandes magnètiques. Aquesta tecnologia, que s'està estenent per als petits pagaments, és la que s'ha instal·lat, per fer-ne una prova pilot, en les màquines de venda de bitllets dels tres autobusos biarticulats.

Aquests tres autobusos, que circulen per la línia H12, són els únics equipats amb màquina de venda a bord. El motiu és que així es fa possible la compra del bitllet senzill igual que en un bus convencional, ja que el conductor ocupa una cabina separada del compartiment del passatge i no pot fer la venda. Ara la compra del bitllet —que només necessiten el 2% dels viatgers, perquè la resta porten targetes o abonaments— es pot fer amb monedes, amb targeta bancària convencional i amb targeta "contactless".

La tecnologia sense contacte està cridada a guanyar pes en el futur immediat, no sols per a la compra, sinó també en els sistemes de validació i accés a les xarxes de transport públic, com preveu el projecte T-Mobilitat de la regió de Barcelona.

La màquina distribuïdora és a la primera articulació del bus / M. Á. Cuartero
La màquina distribuïdora és a la primera articulació del bus / M. Á. Cuartero

Compartir:

Informació relacionada

Institucions
TMB
Conceptes
Infraestructura
Seccions
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE