Divendres, 10 de juliol de 2020

Nova eina per als viatgers: el cercador de títols de transport

 

Títols del sistema integrat de transport de la regió de Barcelona / Hora Punta

Nova eina per als viatgers: el cercador de títols de transport

Ja funciona en fase de proves el cercador de títols de transport de l'ATM, una manera fàcil de comparar els diferents títols del sistema tarifari integrat i calcular l'opció més econòmica per a cada perfil d'usuari.

Redacció / 05.05.15 - 10:10h

L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha creat una aplicació web de cerca de títols com a eina d'ajut als viatgers del sistema de transport públic integrat, per reduir el cost dels seus viatges a través de la selecció de les targetes més convenients entre la gamma de targetes integrades. S'hi accedeix a través del web de l'ATM o bé directament al subdomini del cercador. En telèfons mòbils i tauletes, és pràctic crear un accés directe a l'escriptori per fer-lo servir en qualsevol moment.

L'aplicació, explica l'ATM, és una eina per als viatgers actuals del sistema, però també la precursora de la que funcionarà en el marc de la T-Mobilitat com a simulador de costos mensuals, sota diversos supòsits dels viatges que una persona preveu fer. Inicialment funciona en fase de proves.

Títol recomanat

La part dinàmica de l'aplicació consisteix en una rutina en què s'introdueixen les dades de la persona que viatja: el grup d'edat (ja que condiciona l'accés a les targetes T-12 i T-Jove), l'eventual condició de família monoparental o nombrosa i una plantilla per concretar el nombre de viatges que es fan en un mes i la zona o les zones que es travessen. El resultat és una proposta de títol recomanat i una comparació de costos (mensuals i unitaris) amb els altres títols possibles.

 A més, l'aplicació web conté un comptador de zones tarifàries (en base a un municipi origen i un municipi destinació del trajecte a fer) per al cas que es desconegui la tarifació aplicable a un determinat trajecte, la descripció de la gamma de títols integrats i l'avís legal respecte a les condicions d'ús dels títols integrats.

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
ATM
Conceptes
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE