Dimarts, 7 de juliol de 2020

Nova diagonal a la cua de maniobres de Cornellà

 

La nova diagonal de Cornellà Centre, ja muntada al seu emplaçament de la cua de maniobres / Pep Herrero

Nova diagonal a la cua de maniobres de Cornellà

La cua de maniobres de l'estació de Cornellà Centre de la línia 5 de metro disposa d'un nou aparell de via de tipus diagonal, operatiu des del pont de Tots Sants. S'ha actualitzat així un punt sensible de la infraestructura de la línia.

Redacció / 01.12.11 - 00:00h

Operació ràpida de renovació d'un aparell de via a Cornellà Centre: en els quatre dies del pont de Tots Sants es va retirar la diagonal vella, es va col·locar la nova i es va condicionar el tram de via amb nou balast i noves travesses. Després es van restituir els mecanismes d'accionament de l'agulla i els circuits de senyalització, i es van fer proves de funcionament.

L'aparell substituït és el dispositiu que permet el canvi de via dels trens al final del recorregut de la línia, i pel desgast acumulat s’havia de substituir per un de nou. De manera simultània, es va dur a terme la renovació de subjeccions de via en un tram d'uns 90 metres a la zona de Gavarra, dins del mateix sector de la línia 5 de metro al terme de Cornellà de Llobregat.

Per fer l'obra es va haver de suspendre el servei en el tram entre Cornellà Centre i Can Boixeres, que es va cobrir amb un servei especial de bus. També es va recomanar com a alternativa fer servir els trens de Rodalies, que tenen tres punts de transbordament amb la línia 5: Cornellà, Sants i La Sagrera.

Desmuntatge de l'aparell de via obsolet, durant el tall de servei a la línia 5
Desmuntatge de l'aparell de via obsolet, durant el tall de servei a la línia 5

Compartir:

Informació relacionada

Institucions
TMB
Servei
L5
Conceptes
Infraestructura
Seccions
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE