Diumenge, 12 de juliol de 2020

Nova actuació policial contra grafiters, amb dos detinguts

 

Un moment de l'operació policial contra els grafiters / Mossos d'Esquadra

Nova actuació policial contra grafiters, amb dos detinguts

Una operació conjunta dels Mossos d'Esquadra i la Unitat de Seguretat i Protecció Civil de Metro ha permès la detenció de dos joves i la identificació de set més, en el marc d'un dispositiu contra els grafitis.

Redacció / 05.02.14 - 16:14h

Una actuació de la seguretat pública i la seguretat de Metro va impedir la setmana passada que nou joves poguessin pintar grafitis als trens a la línia 9/10. L'operació, en què van participar agents de l'Àrea de Seguretat del Transport Metropolità (Astmet) i de la Unitat de Subsòl dels Mossos, empleats i vigilants de Metro, es va originar en una investigació prèvia en la qual es va saber que grups de joves del centre i del nord d'Europa tenien previst acudir a Barcelona per fer pintades al metro.

La nit del 30 de gener, l'operatiu policial va sorprendre un grup de nou joves que havien entrat a les instal·lacions del suburbà forçant els accessos. Set d'aquests joves van ser denunciats penalment pels danys que havien causat, valorats en més de 2.000 euros, i dos més, d'origen polonès, van ser detinguts perquè no anaven documentats ni hi havia garanties que es presentarien davant del jutge quan fossin requerits.

Denúncies administratives

L'actuació policial va permetre que els combois no patissin danys, de manera que es va evitar el consegüent perjudici econòmic que comporta la neteja de les pintades murals, a més del temps que han d'estar retirats del servei. El grup de joves grafiters van ser denunciats també per infraccions administratives que poden comportar sancions de fins a 3.000 euros.

L'operació s'afegeix a les dutes a terme en mesos anteriors amb l'objectiu de posar fre a la deriva delictiva de la pràctica dels grafitis en el transport públic, un problema que preocupa els operadors tant pels danys que ocasiona en el material mòbil i les instal·lacions com pels perjudicis en el servei i sobretot per la violència aplicada pels autors de les incursions.

Compartir:

Informació relacionada

Institucions
Servei
L9 / L10 / Metro
Conceptes
Infraestructura
Seccions
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE