Dilluns, 25 de maig de 2020

Nou bus 150 entre la plaça d'Espanya i el castell de Montjuïc

 

Cotxe de la línia 150 el primer dia de funcionament / M. Á. Cuartero

Nou bus 150 entre la plaça d'Espanya i el castell de Montjuïc

S'ha fet efectiva la reorganització de les línies d'autobús que cobreixen la muntanya de Montjuïc, per simplificar i millorar el servei. L'actuació principal és la creació de la línia 150, en substitució de la 193 i d'un tram de la 50. També s'ha prolongat la 13.

Redacció / 20.09.12 - 13:19h

Des del 20 de setembre està en servei la nova línia d'autobusos 150 (Pl. Espanya - Castell de Montjuïc), que circula a intervals de 15 minuts tots els dies de la setmana (10 minuts els feiners a les hores punta del matí i de la tarda) i millora per tant els intervals de la desapareguda 193, que eren de 25 minuts. La nova línia absorbeix també la 61, que feia dos viatges al matí i dos a la tarda.

L'altra diferència és que la 193 era una línia circular, que obligava a fer recorreguts més llargs als usuaris. La 150 fa l'anada i la tornada per l'eix que formen l'avinguda de l'Estadi i l'avinguda de Miramar, amb parada a les proximitats de les instal·lacions olímpiques, el MNAC i l'estació inferior del Telefèric, i finalitza als peus del castell.

Una altra novetat és que la línia 13 ha prolongat el recorregut pel carrer del Foc i el passeig Olímpic per donar accés al Jardí Botànic i connectar amb l'avinguda de l'Estadi, per on circula la 150, i el carrer dels Vivers, on para la 55. L'indicatiu frontal de la línia ha canviat i ara és Mercat de Sant Antoni - Parc Montjuïc.

La 50 va ara de Collblanc a Trinitat Nova

Al mateix temps, la línia 50 ha deixat de fer la part de l'itinerari entre la plaça d'Espanya i la plaça de Carlos Ibáñez, al sector de Miramar; ara des de la plaça d'Espanya gira per Creu Coberta cap al carrer de Sants i fins a Collblanc, on hi ha la nova terminal. Per això l'indicador frontal que porta és Collblanc - Trinitat Nova. Els viatgers amb destinació a Montjuïc poden fer servir la parada d'intercanvi directe amb les línies 150 i 13 que s'ha habilitat al sector nord de la plaça d'Espanya, tocant al carrer Tarragona.

Els canvis responen a una reorganització general del transport públic al Parc de Montjuïc, en què continuen tenint un paper important la línia 55 de bus (Parc Montjuïc - Pl. Catalana), que connecta els principals equipaments i jardins de la muntanya amb el centre de la ciutat, i el funicular, que enllaça cada deu minuts l'estació de metro de Paral·lel amb l'avinguda de Miramar en uns dos minuts de trajecte.

La línia 50 uneix ara Collblanc i Trinitat Nova / M. Á. Cuartero
La línia 50 uneix ara Collblanc i Trinitat Nova / M. Á. Cuartero
Nova terminal de la línia 13 al carrer Vivers / M. Á. Cuartero
Nova terminal de la línia 13 al carrer Vivers / M. Á. Cuartero

Compartir:

Informació relacionada

Institucions
TMB
Servei
Conceptes
Infraestructura
Seccions
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE