Diumenge, 12 de juliol de 2020

Neix Respon.cat per fomentar la implicació social de les empreses

 

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, intervenint a l'assemblea de Respon.cat / Cambra de Comerç de Barcelona

Neix Respon.cat per fomentar la implicació social de les empreses

TMB és una de les 33 entitats integrants del nucli inicial de Respon.cat, una iniciativa que treballarà perquè la responsabilitat social formi part, encara més, de la manera de fer de les empreses catalanes.

Redacció / 20.05.14 - 14:03h

La iniciativa empresarial Respon.cat, sorgida del Consell General de Cambres de Catalunya, vol convertir-se en un centre de referència a Catalunya en gestió empresarial socialment responsable i ser un actor internacional de prestigi. El 13 de maig va celebrar la seva primera assemblea, amb la presència d'unes 150 persones representatives de les 33 empreses fundadores i d'altres com a observadores.

Segons ha informat l'organització, la iniciativa ha nascut com un programa dins del Consell, però d'aquí a començament del 2015 passarà a ser una associació d'empreses, "amb un horitzó a llarg termini per poder agrupar les 100 o 200 empreses més compromeses amb la societat".

Entre els membres inicials, les petites i mitjanes empreses suposen el 61%. També hi destaca la presència del sector públic i no lucratiu, com ara cooperatives i fundacions. Així, a més de TMB, s'hi compten Barcelona Serveis Municipals, la Universitat Oberta de Catalunya, Abacus i la Fundació Claror, al costat de grans firmes privades com Agbar, Gas Natural, DKV i BBVA.

Pla d'acció

L'assemblea va aprovar les mesures d'un pla d'acció que en alguns casos es faran en conveni amb la conselleria d'Empresa i Ocupació de la Generalitat i altres agents, i que preveuen seminaris tècnics per innovar o desenvolupar nous enfocaments; fòrums directius que abordaran matèries com la responsabilitat fiscal i la reforma horària, i l'impuls d'espais de col·laboració entre empreses i societat, entre d'altres.

També es reconeixeran bones pràctiques empresarials en responsabilitat social empresarial (RSE) divulgant casos en un acte de reconeixement a companyies, i s'emprendran iniciatives de formació, incloent un conveni amb la UOC per promoure un màster en RSE.

Els representants de les empreses impulsores de Respon.cat / Cambra de Comerç de Barcelona
Els representants de les empreses impulsores de Respon.cat / Cambra de Comerç de Barcelona

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Conceptes
RSC
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE