Dilluns, 25 de maig de 2020

Els metros intercanvien experiències d‘estalvi energètic

 

Estació de Passeig de Gràcia de la línia 3, escenari del projecte SEAM4US / Pep Herrero

Els metros intercanvien experiències d‘estalvi energètic

Representants d'una vintena de metros del món es troben avui i demà a Barcelona per compartir les seves estratègies en estalvi d'energia i conèixer les accions d'eficiència aplicades a la xarxa de TMB.

Redacció / 04.09.14 - 09:24h

Uns quaranta tècnics i experts de vint operadors de metro i trens suburbans de tot el món participen en el taller sobre estratègies d'estalvi energètic que ha organitzat TMB en col·laboració amb les agrupacions internacionals de "benchmarking" (intercanvi i comparació de bones pràctiques) NOVA, CoMET i ISBeRG.

El taller ha de permetre als participants compartir experiències de reducció de consums elèctrics en xarxes ferroviàries, tant pel que fa a l'energia de tracció com a la d'instal·lacions, així com els efectes en matèria d'emissions, entre d'altres aspectes que formen part de les prioritats en la gestió del transport públic en el context econòmic i ambiental actual. Les sessions tenen lloc a l'Espai Gaudí.

Els participants van tenir ocasió de visitar ahir les instal·lacions de la línia 9/10, línia automàtica i exemple de gestió eficient de recursos. Avui a la tarda rebran una explicació detallada del projecte col·laboratiu europeu SEAM4US, que impulsa el desenvolupament de tecnologies avançades per al control òptim de l'energia i en què participa TMB. A continuació visitaran l'estació de Passeig de Gràcia de la línia 3, que dins d'aquest projecte integra des de principis del juliol diferents mesures de monitoratge i anàlisi ambiental amb l'objectiu de reduir els consums.

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Llocs
Servei
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE