Dimarts, 7 de juliol de 2020

Els metros de Barcelona i Santiago estrenyen vincles

 

El metro de Santiago de Xile té unes dimensions semblants al de Barcelona / Flickr (Fitmoos)

Els metros de Barcelona i Santiago estrenyen vincles

Les empreses dels metros de Barcelona i Santiago de Xile han acordat col·laborar i compartir coneixements pel que fa a loperació i les tecnologies dels sistemes ferroviaris, amb vista a promoure projectes conjunts de suport i assistència tècnica.

Redacció / 20.06.12 - 13:03h

El director general de Metro de TMB, Sebastián Buenestado, i el gerent general de Metro de Santiago, Roberto Bianchi, han subscrit un acord marc que preveu que els pròxims dos anys totes dues empreses públiques col·laborin en la supervisió de projectes de xarxes de transport ferroviari emergents en països dAmèrica Llatina, com ara Equador, Colòmbia, Panamà, Perú i Brasil, i concretament en la presentació dofertes per prestar assistència tècnica en els àmbits dels sistemes tarifaris, la posada en marxa de noves línies, el manteniment i la seguretat ferroviària, entre daltres.

Per facilitar la col·laboració i limpuls dels projectes conjunts, les dues empreses preveuen elaborar convenis específics i constituiran a més una comissió mixta que en faci el seguiment.

TMB opera la xarxa de metro de Barcelona, de 102,6 quilòmetres de longitud i 141 estacions, que transporta 389 milions de passatgers lany (2011). Metro de Santiago va registrar lany passat 640 milions de validacions en la seva xarxa de 103,6 quilòmetres i 108 estacions.

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Servei
Conceptes
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE