Dilluns, 25 de maig de 2020

El metro va marcar un rècord de passatge en festiu per la Diada

 

El punter avança entre els milers d'assistents a l'acte massiu de la Diada 2015 / ACN

El metro va marcar un rècord de passatge en festiu per la Diada

L'acte massiu de l'Onze de Setembre a Barcelona va disparar divendres passat l'afluència de passatgers a la xarxa de metro, que va assolir un màxim històric en dia festiu, amb 980.000 validacions.

Redacció / 14.09.15 - 12:49h

Des de les 5 del matí fins a les 2 de la matinada, el metro va transportar l'Onze de Setembre més persones que mai en un dia festiu: 980.000, segons les dades provisionals. Això suposa un augment d'unes 80.000 validacions en relació amb el resultat de la Diada del 2014. L'increment es va concentrar en les hores anteriors i posteriors a l'acte de la Via Lliure a la Meridiana, sobretot a la línia 1.

Per franges horàries, la de més entrades en tota la xarxa va ser la de 15 a 16 hores, en què es van registrar 111.000 validacions, un 20% més que a l'hora punta del matí dels dies feiners. Però el més extraordinari va ser la concentració en la línia 1, que en aquesta mateixa franja va registrar un augment del 200% en la càrrega de passatge.

En segon lloc figura la franja de 18 a 19 hores, amb 90.000 validacions, de les quals 37.000 es van fer en estacions de la mateixa línia 1.

L'anterior màxim de passatge al metro correspon al 23 de setembre del 2012, vigília de la Mercè, en què es van assolir 907.000 validacions.

Màxima oferta de trens a la línia 1

Les xarxes de TMB van ser fonamentals per garantir la mobilitat en relació amb els actes de la Diada Nacional de Catalunya a Barcelona. Durant tota la tarda la xarxa de metro es va reforçar amb més trens i més personal d'atenció i seguretat, que van contribuir al desplaçament segur dels ciutadans. Tal com estava previst, entre les 13 i les 20.30 h, les línies de metro van circular a intervals de 4-5 minuts, excepte la línia 1, en què van circular 26 trens, el màxim possible, amb intervals inferiors als 4 minuts, com un dia feiner.

El dispositiu de personal i mitjans tècnics desplegat a la xarxa de metro va regular l'accés segur dels usuaris en algunes estacions situades a la Meridiana i també el trànsit en els principals enllaços, tant abans de l'acte com posteriorment. Aquestes accions de regulació o laminació dels fluxos, així com el fet que molts ciutadans seguissin el consell d'avançar el desplaçament d'anada i retardar el de tornada, van permetre completar la jornada satisfactòriament.

El desenvolupament de l'acte d'enguany, caracteritzat pel fet de concentrar un gran nombre de persones en un espai molt determinat, també va obligar les autoritats a imposar restriccions en la mobilitat en superfície. Per aquest motiu, 22 línies regulars d'autobusos de TMB que circulen o travessen l'avinguda Meridiana van patir desviaments o limitacions de recorregut entre les 14 i les 20.50 hores.

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Llocs
Servei
L1 / Metro / Bus
Conceptes
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE