Diumenge, 12 de juliol de 2020

El metro va canviar la vida de Sant Martí de Provençals

 

L'alcalde Trias i altres autoritats envolten el president de l'associació de veïns, Manuel Martínez (segon per l'esquerra), davant el mural commemoratiu / M. Á. Cuartero

El metro va canviar la vida de Sant Martí de Provençals

Sant Martí de Provençals es va revolucionar ara fa quinze anys amb l'arribada de la línia 2 del metro, que dos anys abans s'havia obert fins a Sagrada Família. Una exposició ho recorda a les estacions de Sant Martí i Bac de Roda.

Redacció / 07.11.12 - 09:30h

L’arribada del metro el 1997 a Sant Martí –tan anhelada pel moviment veïnal–, unida a la conversió del carrer de Guipúscoa en rambla, va implicar canvis importants en la vida del veïnat, que ara té el centre de la ciutat a deu minuts de casa i ha deixat de sentir-se part de la perifèria de Barcelona.

El mural commemoratiu, elaborat per l'Associació de Veïns de Sant Martí de Provençals, amb el suport de TMB i l'Ajuntament de Barcelona, es podrà veure fins a primers de desembre al vestíbul Agricultura de l'estació de Sant Martí i al vestíbul Fluvià de l'estació de Bac de Roda, totes dues de la línia 2.

Com a inici de la commemoració, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va visitar dimarts passat la mostra, junt amb Lluís Recoder, conseller de Territori i Sostenibilitat; l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall —que el 1997 era l'alcalde—; Eduard Freixedes, regidor de Sant Martí; el vicepresident executiu de TMB, Dídac Pestaña, i el director general de Metro, Sebastià Buenestado. Manuel Martínez, president de l'associació de veïns, va destacar que l'obertura del metro va suposar "la transformació més gran de la història del barri".

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Servei
L2 / Metro
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE