Diumenge, 12 de juliol de 2020

Metro i autobusos donaran accés a internet via wifi

 

Una passatgera consulta la tauleta connectada al wifi de prova d'un autobús de la línia H12 / M. Á. Cuartero

Metro i autobusos donaran accés a internet via wifi

Dins del desplegament de la xarxa wifi a l'espai públic que ha planificat l'Ajuntament de Barcelona, la connectivitat sense fil arribarà, entre el 2015 i el 2016, a 16 estacions de metro significatives i a tota la flota d'autobusos de TMB.

Oriol Pàmies / 28.10.14 - 08:46h

Centenars de milers d'usuaris del transport públic de Barcelona es beneficiaran de l'accés gratuït a internet a través de l'extensió de la xarxa wifi de l'Ajuntament, decidit a convertir la ciutat en un referent mundial en l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació. "Aquest és un esforç molt important i molt útil que estem fent”, ha subratllat l'alcalde, Xavier Trias.

L'objectiu del pla és passar dels 664 punts d'accés wifi existents actualment a més de 2.100, començant pels autobusos, estacions de metro i parcs públics. Així es potenciaran les possibilitats d'innovació i de creació de nous serveis i aplicacions, aprofitant l'impuls que dóna el fet que Barcelona sigui capital mundial del mòbil. En una segona fase s'estendrà internet sense fil a centres d'activitat com els mercats i els molls del port.

50 busos i cinc estacions al febrer

Pel que fa al transport públic, el primer tinent d'alcalde i president de TMB, Joaquim Forn, ha detallat que al febrer del 2015 hi haurà wifi instal·lat en 50 autobusos de les línies de la nova xarxa H12, D20 i V7, i a les andanes de cinc estacions de metro molt freqüentades: Espanya, Universitat, Arc de Triomf i La Sagrera, de la línia 1, i Diagonal, de la línia 5.

Al llarg del 2015 continuarà la implantació del wifi en 400 autobusos més i en les andanes de quatre estacions de metro: Paral·lel L3, Catalunya L1, Sants Estació i Sagrada Família, aquestes dues de la L5. Al final del 2016 s'espera haver donat accés a internet a la resta dels autobusos de la flota de TMB i a les andanes de sis estacions de metro més, fins arribar a la xifra de 16.

Un transport públic del segle XXI

Per Joaquim Forn, la connectivitat sense fil complementa i reforça la que proporcionen els operadors de telefonia mòbil, i és coherent amb "la voluntat de tenir una de les millors xarxes de transport públic d'Europa i el món, posant-les a un nivell del segle XXI".

Per la seva banda, Antoni Vives, tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà, ha explicat que el servei d'accés a internet té uns 100.000 usuaris mensuals, un volum que l'Ajuntament vol fer créixer, per posar a l'abast de la ciutadania les eines que milloren la qualitat de vida, en el context del model de ciutat intel·ligent. Per això s'hi destinarà un pressupost de 3,6 milions d'euros el 2015. Vives ha precisat que l'accés que ofereix el wifi ciutadà és de 256 kB, el màxim d'ample de banda que permet ara mateix la regulació del mercat de les telecomunicacions.

Compartir:

Informació relacionada

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE