Dimarts, 7 de juliol de 2020

Més de 9.000 escolars a les activitats de TMB Educa 2013-14

 

Activitat educativa a la cotxera d'Horta / Pep Herrero

Més de 9.000 escolars a les activitats de TMB Educa 2013-14

El projecte TMB Educa, definit amb el suport de la Universitat de Barcelona i la col·laboració de l'Institut Municipal d'Educació i el Consorci d'Educació de Barcelona, ha tancat el curs amb un balanç favorable.

Laura Martínez / 03.07.14 - 11:35h

Durant el curs escolar 2013-2014, les instal·lacions de TMB van rebre la visita de 9.486 estudiants de diferents centres, un 2% més que l'any anterior, que van participar en les 365 activitats organitzades per conèixer de prop el transport públic a la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

El projecte TMB Educa ofereix un programa d'activitats de suport als centres escolars per treballar tots els aspectes relacionats amb els transports públics de Barcelona, dins el currículum escolar. TMB Educa posa a l'abast dels centres educatius la possibilitat de conèixer les estacions de metro, les cotxeres, els centres de control de metro i autobús, el funicular i el telefèric de Montjuïc, i de fer un passeig per la història del transport públic a Barcelona, de la mà de 44 monitors que són empleats voluntaris amb formació pedagògica.

Activitats segons el nivell

Les activitats educatives que ofereix TMB, 15 en total, estan dissenyades per assolir els objectius curriculars i són diferents segons el nivell al qual pertanyen els grups de visitants. Els cicles educatius que presenten més demanda d'activitats són els d'infantil i primària, seguits dels d'ESO i educació especial. Com a novetat s'ha fet extensiva a diferents municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona l'activitat “I tu, com et mous?” amb la participació del Consorci d'Educació de Barcelona i la Guàrdia Urbana de cada municipi, per fomentar el civisme entre els estudiants d'ESO. 

A més, TMB organitza des de fa sis anys l'activitat “TMB es mou per l’educació”, que ha permès que 48 estudiants dels centres Institut Comas i Solà, Institut l'Alzina i Institut Montjuïc, d'educació secundària de Barcelona, estudiïn durant tres mesos en diferents centres de l'empresa.

Enguany s'ha fet un impuls a l'activitat “TMB obert per vacances”  en la qual han participat un total de 540 nens i nenes de centres d'atenció social.

Visita escolar a l'estació de metro de Santa Eulàlia / Pep Herrero
Visita escolar a l'estació de metro de Santa Eulàlia / Pep Herrero
Activitat educativa a la sala de màquines del Funicular / Pep Herrero
Activitat educativa a la sala de màquines del Funicular / Pep Herrero

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE