Dimarts, 7 de juliol de 2020

Més de 8.300 escolars a les activitats educatives del 2011-2012

 

Visita escolar al metro / Miguel Ángel Cuartero

Més de 8.300 escolars a les activitats educatives del 2011-2012

Durant el curs escolar 2011-2012, les instal·lacions de TMB han rebut la visita de 8.363 estudiants de diferentes centres educatius que han participat en les 338 activitats organitzades per conèixer de prop el transport públic.

Laura Martínez / 26.06.12 - 10:32h

El projecte TMB Educa ofereix un programa d’activitats de suport als centres escolars per treballar tots els aspectes relacionats amb els transports públics de Barcelona, dins el currículum escolar. TMB Educa posa a l’abast del centres educatius la possibilitat de conèixer les estacions de metro, les cotxeres, els centres de control de metro i autobús, el funicular i el telefèric de Montjuïc, i un passeig per la història del transport públic a Barcelona, de la mà de 42 monitors que són empleats voluntaris amb formació pedagògica.

Les activitats educatives que ofereix TMB, 15 en total, estan dissenyades per assolir els objectius curriculars i són diferents segons el nivell al qual pertanyen els grups de visitants. Els cicles educatius que presenten més demanda d’activitats són els d’infantil i primària, seguits dels de l’ESO i educació especial. Com a novetats que s’han incorporat en aquest curs, destaquen l’adaptació d’un taller formatiu dirigit a grups d’educació especial que estudien ESO i la nova activitat “Anem a l’escola”, durant la qual personal de TMB descriu el seu lloc de treball.

A més, TMB organitza des de fa tres anys l’activitat “TMB es mou per l’educació”, que ha permès que 63 estudiants dels centres de secundària de Barcelona Pau Claris, Sant Andreu, Doctor Puigvert, Vil·la Joana i Josep Pla (aquests dos últims d’educació especial), estudiessin durant tres mesos en diferents centres de l’empresa.

Al juliol, “Obert per vacances”

Enguany es consolida la iniciativa engegada l’any passat “Obert per vacances”, en la qual participaran durant el mes de juliol 336 escolars.

El projecte TMB Educa, pioner en el nostre àmbit, és l’expressió de la voluntat educativa de TMB i de la seva implicació amb la resta d’entitats que formen la xarxa educativa de Barcelona i l’àrea metropolitana. Per definir-lo i adaptar-lo a les exigències dels plans d’estudis i del Pacte Nacional per l’Educació, TMB ha comptat amb el suport actiu de la Universitat de Barcelona i la col·laboració de l’Institut Municipal d’Educació i del Consorci d’Educació de Barcelona.

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE