Diumenge, 12 de juliol de 2020

L'autobús elèctric de TMB al Saló de l'Automòbil

 

Un dels autobusos elèctrics de TMB al Saló de l’Automòbil / Pep Herrero

L'autobús elèctric de TMB al Saló de l'Automòbil

Les solucions en mobilitat sostenible aplicades al transport públic de les ciutats intel·ligents, com és el cas de Barcelona, ocupen enguany un espai important al Saló de l’Automòbil que se celebra aquests dies a la capital catalana.

Gustau Lamadrid / 11.05.15 - 09:06h

Les formes de desplaçar-se per la ciutat estan canviant i els models de mobilitat sostenible juguen cada vegada un paper més rellevant. Per aquesta raó el Saló de l'Automòbil ha volgut incloure per primera vegada un espai específic per mostrar els diferents models i solucions tecnològiques i sostenibles de mobilitat urbana per a les smart cities.

Projectes de mobilitat urbana per a Barcelona

Sota el nom de Urban Mobility, aquest espai recull diversos exemples de vehicles elèctrics, punts de recàrrega, flotes de transport públiques i privades, formes de mobilitat del futur i d'ús eficient i sostenible, infraestructures i aparcaments intel·ligents, entre altres. Amb aquest premissa, Live Barcelona, la plataforma publicoprivada creada per impulsar la mobilitat sostenible, l'Ajuntament de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i TMB mostren alguns dels projectes que s'estan duent a terme a Barcelona i la seva àrea metropolitana.

En el cas de TMB, la seva participació gira entorn del projecte ZeEUS (Zero Emission Urban Bus System, o sistema d'autobusos urbans d'emissions zero), finançat per la Unió Europea i coordinat per l'Associació Internacional de Transport Públic (UITP). Concretament la flota de TMB disposa ja de dos vehicles estàndard elèctrics circulant per la ciutat, un dels quals estarà els dies del saló funcionant pel recinte, i a la tardor està previst que circulin uns altres dos autobusos articulats d'aquestes característiques.

El projecte consisteix en una bateria de proves intensives amb autobusos elèctrics o híbrids endollables d'última generació en vuit ciutats europees diferents, per donar així un impuls a la recerca i la innovació en tecnologies netes aplicables al transport urbà, i s'emmarca dins del compromís de l'empresa amb la sostenibilitat i la millora de la qualitat de l'aire que han fet de la flota de TMB una de les més netes d'Europa.

La mostra també inclou les últimes millores introduïdes en el servei de transport públic de superfície, amb especial atenció a la nova xarxa de bus. El Saló de l'Automòbil obre les seves portes al públic en el recinte firal de Montjuïc des del dia 9 fins al 17 de maig.

 

 

 

 

Una marquesina de la Nova xarxa de bus implantada amb èxit a Barcelona / Pep Herrero
Una marquesina de la Nova xarxa de bus implantada amb èxit a Barcelona / Pep Herrero
L’espai Urban Mobility recull exemples per impulsar la mobilitat sostenible / Pep Herrero
L’espai Urban Mobility recull exemples per impulsar la mobilitat sostenible / Pep Herrero

Compartir:

Informació relacionada

Institucions
Llocs
Infraestructura
Seccions
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE