Dilluns, 25 de maig de 2020

L‘aplicació Superhub busca voluntaris que la vulguin provar

 

L‘aplicació Superhub busca voluntaris que la vulguin provar

TMB col·labora en el projecte europeu de recerca, desenvolupament i innovació Superhub de mobilitat urbana sostenible, que té per objectiu aplicar les últimes tecnologies de la informació i la comunicació al transport urbà.

Redacció / 25.09.14 - 14:02h

El projecte cooperatiu Superhub va endavant i ja ha desenvolupat una primera versió de l'aplicació, que té  com a objectiu permetre als ciutadans que es moguin per la ciutat de forma sostenible, reduint temps i despeses, tot respectant el medi ambient. Per això calen voluntaris, uns 600 a l'àrea metropolitana de Barcelona, que vulguin provar l'aplicació durant tres setmanes, a partir del 29 de setembre.

Els viatgers urbans voluntaris es poden inscriure al web del projecte. Se'ls demana que tinguin un mòbil Android o un PC connectat a internet, que omplin un senzill diari de viatges i que contestin tres qüestionaris en línia. La col·laboració serà corresposta amb entrades de cine, targetes de transport i la participació en el sorteig d'un telèfon Google Nexus 5.

Oferta de transport en temps real

El centre tecnològic Barcelona Digital, que la impulsa juntament amb l'ATM i l'Ajuntament de Barcelona, explica que Superhub consisteix en una plataforma, accessible a través del web i del mòbil, capaç d'aglutinar en temps real tota l'oferta de transport existent i definir les millors rutes de desplaçament així com les alternatives, tenint en compte les preferències de cada usuari, les circumstàncies de trànsit en temps real i el seu impacte mediambiental en forma d'emissions de diòxid de carboni.

La fase de prova de l'aplicació tindrà lloc simultàniament a Milà i Hèlsinki, les altres dues ciutats implicades en el projecte.

TMB proporciona dades de les seves xarxes perquè l'aplicació les utilitzi, en el marc de la política de dades obertes que desenvolupa l'empresa.

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Llocs
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE