Dimarts, 7 de juliol de 2020

L'acció solidària de TMB es mou per la gent gran

 

Acte de presentació de la campanya 'Mou-te per la gent gran' / Pep Herrero

L'acció solidària de TMB es mou per la gent gran

TMB ha posat en marxa per tercer any consecutiu la campanya “Tria la teva causa”, emmarcada dins del Pla Director de Cooperació i Solidaritat, en què els treballadors han decidit donar suport a la gent gran.

Marta Franco / 30.09.13 - 16:53h

TMB, juntament amb les entitats col·laboradores Amics de la Gent Gran i Avismón Catalunya, ha presentat la tercera edició del projecte solidari escollit pels treballadors de l’empresa "Tria la teva causa", aquest any sota el lema “Mou-te a favor de la gent gran”, una campanya que compta amb els artistes catalans Peret, Núria Feliu i Montserrat Carulla com a imatge principal.

Durant l’acte de presentació, el president de TMB, Joaquim Forn, ha explicat que les accions, que es distribueixen durant el darrer trimestre de l’any, tenen com a objectiu sensibilitzar i conscienciar sobre diferents problemàtiques que ha d’afrontar aquest col·lectiu, com ara la soledat i la marginació social, i procurar així millorar la seva qualitat de vida.  

El calendari d’accions durant el mes d’octubre s’engloba sota el lema “Envelliment actiu, envelliment en positiu”, les activitats del novembre busquen millorar la mobilitat de la gent gran, mentre que durant el mes de desembre promouen l’acompanyament de la gent de la tercera edat.

Abans de donar la paraula a Maria Assumpció Roset, comissionada d’Alcaldia de la Gent Gran; al president d’Amics de la Gent Gran, Maurici Blancafort, i a la directora d’Avismón Catalunya, Magdalena Blasco, així com als tres convidats d'honor, Joaquim Forn ha volgut saludar de forma especial Joan Galí Montfort, un veterà jubilat de l'empresa que està a punt de complir els cent anys.

Tots els convidats han valorat molt positivament la iniciativa, i han reivindicat el paper actiu que ha de tenir la gent de la tercera edat dins la societat i la importància de la cohesió entre joves i grans. "És necessari que la societat civil sigui conscient de la importància que té l'assistència a les persones grans que es poden sentir soles", ha emfatitzat Maria Assumpció Roset, que ha augurat molt èxit a la campanya.

Tots units per una causa comuna

Històricament TMB ha participat en diverses campanyes de caràcter social relacionades amb l’entorn proper o més llunyà, i gairebé sempre comptant amb el suport del grup de Voluntaris TMB. Fa dos anys es va marcar un punt d’inflexió en la manera de participar en causes solidàries, fent que els treballadors fossin els protagonistes reals de l’acció social de la companyia, una iniciativa que l’any passat va guanyar els IV premis de Gabinet de Comunicació del Col•legi de Periodistes de Catalunya pel seu Pla de Comunicació. 

Enguany, com vam anticipar al GenTMB, a través de la intranet corporativa de TMB s’ha articulat un sistema de votació per les causes relacionades amb la gent gran, els drets dels infants, les persones amb discapacitat, la violència de gènere i la protecció dels animals. A més, aquesta edició del 2013 del "Tria la teva causa" ha incorporat la novetat que els mateixos treballadors han proposat les causes que després han estat votades. 

La recaptació del "Tria la teva causa" de les darreres edicions va ser donada a les entitats que hi van participar. El 2011 va suposar gairebé 9.000 euros destinats a la lluita contra el càncer i el 2012 es van recaptar al voltant de 4.000 euros i més de 6 tones d’aliments per contribuir a eradicar la fam i la pobresa.

Núria Feliu saludant Joan Galí Montfort, jubilat de TMB / Pep Herrero
Núria Feliu saludant Joan Galí Montfort, jubilat de TMB / Pep Herrero
Peret i Montserrat Carulla en un moment de l'acte / Pep Herrero
Peret i Montserrat Carulla en un moment de l'acte / Pep Herrero

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Llocs
Conceptes
RSC
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE