Diumenge, 12 de juliol de 2020

Istanbul es fixa en Barcelona per al seu metro automàtic

 

La delegació turca visitant els tallers de la línia 9/10 a Can Zam / Pep Herrero

Istanbul es fixa en Barcelona per al seu metro automàtic

Una delegació d'Istanbul ha estat a Barcelona participant en sessions de treball i visites a instal·lacions de TMB amb l'objectiu d'obtenir experiència per completar la construcció i preparar l'operació de la seva línia M5 de metro.

21.02.14 - 09:26h

Istanbul, una megalòpoli de més de 13 milions d'habitants, està desenvolupant un ambiciós projecte d'ampliació dels seus sistemes de transport públic massiu, que inclou l'extensió de la xarxa de metro fins als 420 quilòmetres en l'horitzó del 2019. La línia M5, de 17 quilòmetres, és la segona que es construeix a la part asiàtica de la ciutat, després de la M4.

Un cop decidit que la nova línia serà automàtica, el departament de Sistemes Ferroviaris del sector asiàtic del municipi d'Istanbul i l'operador del metro, Istanbul Ulasim, han sol·licitat el suport de TMB perquè la posada en marxa sigui un èxit.

En les sessions de treball d'aquesta setmana a Barcelona s'ha abordat l'anàlisi dels sistemes electromecànics i de senyalització més apropiats per operar amb seguretat una línia de metro sense conductor com serà la M5, que està en una fase avançada d'execució amb la perspectiva de posar-la en servei el 2015-2016.

Acord de col·laboració

La visita de la delegació turca s'emmarca en la col·laboració establerta des de fa mesos entre TMB, l'operador i les autoritats d'infraestructures d'Istanbul, per transferir-los part dels coneixements adquirits en l'operació d'una xarxa de metro avançada com la de Barcelona, i en especial l'experiència de la posada en servei de la línia automàtica 9/10 a partir del 2009.

En el vessant de consultoria internacional, TMB ha participat en actuacions als sistemes de transport de Portugal, Algèria, Rússia, Argentina, Xile i el Perú, i actualment col·labora en la posada en marxa de la primera línia de metro de Ciutat de Panamà.

Visita de la delegació d'Istanbul a la línia 9 de metro / Pep Herrero
Visita de la delegació d'Istanbul a la línia 9 de metro / Pep Herrero
Sessió de treball sobre sistemes dels metros automàtics, a l'Espai Gaudí / Pep Herrero
Sessió de treball sobre sistemes dels metros automàtics, a l'Espai Gaudí / Pep Herrero

Compartir:

Informació relacionada

Institucions
Servei
L9 / L10 / Metro
Infraestructura
Seccions
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE