Dimarts, 7 de juliol de 2020

Els gossos accediran al metro en condicions i horaris limitats

 

Un gos a l'andana del metro de Nuremberg, a Alemanya / VGN

Els gossos accediran al metro en condicions i horaris limitats

Un canvi en el reglament de viatgers donarà l'any que ve més facilitats per viatjar amb gossos a la xarxa de metro, amb determinades condicions i sempre fora de les hores punta, per preservar el confort dels passatgers i els mateixos animals.

Redacció / 28.10.13 - 13:10h

TMB impulsarà una modificació del reglament de viatgers del metro perquè sigui més fàcil desplaçar-se amb transport públic en companyia dels animals domèstics. Aquesta decisió, fruit d'un estudi en el si de comissió de treball creada pel Consell Municipal de Convivència, Defensa i Protecció dels Animals, va ser anunciada ahir pel regidor de Presidència i Territori de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí.

La modificació del reglament de viatgers fixarà les condicions d'entrada dels gossos a les instal·lacions del metro, per afavorir la bona convivència i la seguretat dels usuaris i dels mateixos animals. Així, els gossos hauran d'anar sempre lligats i amb morrió. Els dies laborables no serà possible pujar al metro amb un gos a les franges considerades hores punta, ni tampoc quan es produeixi algun esdeveniment multitudinari que faci preveure aglomeracions.

El nou reglament, que ha d'aprovar el Departament de Territori de la Generalitat, s'elaborarà i tramitarà els pròxims mesos i podria entrar en vigor l'estiu vinent.

Comissió de seguiment

L’acord preveu la creació d’una comissió de seguiment entre els responsables de TMB i els tècnics de la regidoria de Presidència i Territori per garantir la correcta implantació de les mesures i afavorir el procés de normalització de l’accessibilitat. En aquest sentit, s’ha fixat un termini de sis mesos per avaluar el funcionament correcte de la iniciativa a partir del moment en què entri en vigor.

Actualment, d'acord amb la normativa, "els animals domèstics poden viatjar al metro si van dins receptacles convenientment preparats, a més dels gossos pigall, els d’assistència i els de seguretat de la mateixa empresa explotadora".

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Llocs
Servei
Conceptes
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE