Dimarts, 7 de juliol de 2020

Esforç per garantir la mobilitat en una Diada massiva

 

Manifestants arribant a l'estació d'Urquinaona / ACN

Esforç per garantir la mobilitat en una Diada massiva

El metro va reforçar el servei, amb més trens i més personal, per facilitar la participació popular en els actes de l'Onze de Setembre a Barcelona, que van culminar a la tarda amb una manifestació multitudinària.

Redacció / 12.09.12 - 11:14h

Amb motiu dels esdeveniments multitudinaris de la Diada de l’Onze de Setembre,  el metro va obtenir ahir un 50% més de validacions que en la mateixa data de l’any passat. En total durant la jornada festiva es van registrar a la xarxa 875.000 validacions, segons el recompte provisional. Aquest resultat va ser possible gràcies a la dedicació del personal de conducció, estacions, manteniment i seguretat i protecció, que es va concentrar sobretot a la tarda, coincidint amb la manifestació reivindicativa i pacífica que va tenir lloc entre el passeig de Gràcia i les portes del Parlament, amb el lema "Catalunya, nou estat d'Europa".

L'estació amb més validacions va ser Arc de Triomf, de la línia 1, que va superar les 30.500 entrades, seguida de Catalunya, també de la línia 1, amb més de 26.000, sempre en dades provisionals. 

Tot i l'afluència extraordinària de viatgers, el servei es va desenvolupar amb normalitat a la xarxa. Només en la franja de vespre i nit, al final dels actes, es va haver de regular l'accés a les estacions amb més concentració de passatge, com ara a Barceloneta, Ciutadella, Drassanes i Liceu.

Informació i consells

TMB va transmetre, pels canals de la xarxa i pels canals digitals, informació de la situació de les estacions més concorregudes i consells per afavorir la mobilitat i accessibilitat de les persones que es desplaçaven a la manifestació. El reforç dels trens i el dispositiu especial d’ordenació dels fluxos de passatge van ajudar a fer possible l’operatiu planificat per a aquesta Diada.

Pel que fa a Bus, l'esforç va ser també important per mantenir la continuïtat de les línies fora de l'àmplia zona sense trànsit que la Guàrdia Urbana va haver de delimitar a l'Eixample i Ciutat Vella.

Afluència a la línia de peatge de Tetuan, a la línia 2 / Hora Punta
Afluència a la línia de peatge de Tetuan, a la línia 2 / Hora Punta

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Servei
L1 / Metro / Bus
Conceptes
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE