Divendres, 10 de juliol de 2020

Envelliment actiu gràcies al ‘Mou-te per la gent gran’

 

Una àvia i un nen al taller de jocs de taula a l'estació de La Sagrera / Pep Herrero

Envelliment actiu gràcies al ‘Mou-te per la gent gran’

La causa solidària escollida pels treballadors de TMB al "Tria la teva causa 2013" s'ha concretat en diferents activitats durant l'octubre. Les accions dels propers dos mesos lluitaran contra la soledat que sovint pateix aquest col·lectiu. 

Marta Franco / 28.10.13 - 13:11h

Aquest mes d'octubre al metro s'han portat a terme algunes activitats de l'acció solidària de TMB, que tal com vam avançar a finals de setembre enguany es mou per la gent gran. Sota el lema “Envelliment actiu, envelliment en positiu” s'han celebrat tres actes amb l'objectiu de sensibilitzar i conscienciar sobre diferents problemàtiques que ha d'afrontar aquest col·lectiu per procurar millorar la seva qualitat de vida.

El 8 d'octubre el vestíbul de l’estació d’Universitat (L1/L2) va acollir un taller de balls de saló, dinamitzat per voluntaris d'Avismón Catalunya. Nens i grans van poder interactuar a través del ball, en un exercici de transferència de coneixement entre generacions. Durant dues hores es van practicar un conjunt de balls diferents en parella, de manera coordinada i seguint el ritme de la música. Es van poder viure escenes divertides protagonitzades pels més petits mentre intentaven seguir les passes dels ballarins més experimentats.

Una altra estació de metro, en aquest cas La Sagrera (L1/L5/L10), va ser testimoni dos dies després d'un taller de jocs de taula, a càrrec de voluntaris d'Amics de la Gent Gran. Hi van participar alumnes de 6è de primària del CEIP Les Acàcies. Els joves estudiants van aprendre jocs de tota la vida com el dòmino i la botifarra amb gent de la tercera edat que els van transmetre les seves habilitats.

I fora de l'escenari suburbà, aquest cap de setmana el grup excursionista de TMB també ha organitzat una sortida per a la gent gran (la majoria jubilats de metro i bus), que ha consistit en una caminada per la carretera de les Aigües a la serra de Collserola. En aquest recorregut de poca dificultat, joves i grans han pogut compartir experiències durant tota l'activitat física, a més de respirar aire pur i de gaudir d'un temps primaveral.

Un trimestre donant suport a la gent gran

I el programa d'accions no acaba aquí, ja que el mes de novembre ve carregat d'activitats que busquen millorar la mobilitat de la gent gran. És per això que el 5 de novembre, de 10.30 a 14 hores, se celebrarà un taller orientat a la gent gran dins del projecte TMB Educa, que pretén fomentar l'ús del transport públic entre gent de la tercera edat, dotant-los d'eines per aconseguir més autonomia i seguretat. Els interessats faran un trajecte en metro a la línia 2, entre les estacions de Sagrada Família i Paral·lel, agafaran un bus articulat fins a Miramar i tot seguit faran un viatge en el Telefèric de Montjuïc.

A mitjans de novembre, el dia 19, d'11 a 13 hores, al nou Espai Gaudí de TMB també es farà un passeig per la història del transport públic amb l'emissió d’un vídeo i el posterior debat dels assistents sobre les seves experiències respecte a aquest tema. En aquest mateix escenari, el 25 de novembre, entre les 18 i les 19.30 hores s’hi exposarà una mostra dels treballs del grup de pintura de TMB per convidar la gent gran a visitar-la i a saber més sobre les tècniques utilitzades.

Així mateix, durant el mes de desembre noves activitats promouran l’acompanyament de la gent gran. Hi haurà una crida de voluntariat per col·laborar amb Amics de la Gent Gran i Avismón Catalunya i una sessió de contacontes, entre altres activitats.

Un nen aplaudint la guanyadora d'una partida a La Sagrera / Pep Herrero
Un nen aplaudint la guanyadora d'una partida a La Sagrera / Pep Herrero
Nens i grans aprenent balls de saló plegats a l'estació d'Universitat / Pep Herrero
Nens i grans aprenent balls de saló plegats a l'estació d'Universitat / Pep Herrero
Fotografia de grup de tots els participants a l'excursió del cap de setmana / Pep Herrero
Fotografia de grup de tots els participants a l'excursió del cap de setmana / Pep Herrero
Una parada durant la caminada per la serra de Collserola / Pep Herrero
Una parada durant la caminada per la serra de Collserola / Pep Herrero

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Servei
Conceptes
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE