Dimarts, 7 de juliol de 2020

Dubtes sobre la nova xarxa de bus? Pregunta als informadors!

 

La Marta Pérez informant una usuària de bus a la parada Avinguda Icària - Joan Miró / M.Á. Cuartero

Dubtes sobre la nova xarxa de bus? Pregunta als informadors!

Dos centenars de joves, equipats amb armilles i gorres vermelles, s'han distribuït per les parades, on reparteixen fullets i responen preguntes sobre les noves línies que entraran en servei dilluns vinent.

Redacció / 12.11.13 - 10:34h

Aquesta setmana ha començat el desplegament d'informadors a peu de carrer dins la campanya d'explicació ciutadana de l'ampliació de la nova xarxa de bus,  que serà efectiva el 18 de novembre. Si fa un any, quan es van crear les primeres cinc línies, ja van tenir un paper destacat, aquesta vegada han d'atendre una varietat més gran de qüestions, perquè hi ha més diferències entre línies noves i anteriors, i hi ha més canvis de recorregut que poden afectar els hàbits dels viatgers.

Són uns 200 joves, contractats per l'Ajuntament de Barcelona i per TMB, que han estat formats especialment per posar a l'abast dels barcelonins (i també dels residents a Sant Adrià de Besòs i Badalona, on arriba la H10) la filosofia de la nova xarxa de bus i contestar preguntes sobre les línies d'altes prestacions i les que experimenten canvis, petits o no tan petits.

Per veure'ls treballar hem anat a la parada Avinguda Icària - Joan Miró, al districte de Sant Martí, per on ara passen les línies 14, 41, 71 i 92. Dilluns ja no hi passarà la 14, que tindrà la terminal al Pla de Palau, per deixar lloc a la línia horitzontal H16 (Paral·lel - Fòrum).

Fullets genèrics i específics de cada línia

En aquesta parada, la Marta i el Kevin reparteixen fullets genèrics de la nova xarxa de bus i els fullets específics de la H16, que contenen el gràfic tipus termòmetre de les parades, els horaris i les freqüències, i uns gràfics de detall dels canvis que experimentaran les línies 14, 36 i 41, que se superposen en part a la nova H16. També expliquen a cadascú què té d'especial la nova xarxa i com pot aprofitar la nova línia horitzontal per als desplaçaments quotidians.

Per cert, la parada d'Avinguda Icària - Joan Miró és una de les que s'han construït dins la reordenació de l'eix, per facilitar les connexions a l'àrea d'intercanvi de Vila Olímpica (amb la V21) i igualar les distàncies entre parades.

Els informadors es distribueixen aquesta setmana en jornades de sis hores, de matí i de tarda, per les parades de les línies que seran substituïdes o bé tindran canvis d'importància. A partir del dia 18 faran més èmfasi en les parades d'intercanvi identificades com a punts difícils. Tot aquest equip de prop de 200 persones està gestionat per coordinadors i caps de campanya de les empreses contractades i responsables de TMB.

Els informadors són un element central de la campanya "La nova xarxa de bus creix", que inclou la col·locació d'un miler de banderoles, el repartiment de 460.000 fullets, cartells en porteries i marquesines, el web monogràfic, missatges a través del sistema d'informació MouTV, del club JoTMBé  i les xarxes socials.

Marta Pérez i Kevin Arguzón ahir a la parada de l'avinguda Icària / M.Á. Cuartero
Marta Pérez i Kevin Arguzón ahir a la parada de l'avinguda Icària / M.Á. Cuartero
Fullet específic de la línia H16 que fan servir els informadors / M.Á. Cuartero
Fullet específic de la línia H16 que fan servir els informadors / M.Á. Cuartero

Compartir:

Informació relacionada

Institucions
Llocs
Infraestructura
Seccions
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE