Dimarts, 7 de juliol de 2020

Donació de 26 autobusos a Gàmbia per a transport escolar

 

Portabella i Forn amb el ministre de Transports de Gàmbia i, a banda i banda, el cònsol i l'ambaixador del país africà / Pep Herrero

Donació de 26 autobusos a Gàmbia per a transport escolar

La cessió d'actius en desús és una de les línies de treball en matèria de cooperació i solidaritat de TMB, que es concreta ara amb una donació a Gàmbia, país africà que té un dels índexs de desenvolupament humà més baixos del món.

Oriol Pàmies / 17.01.14 - 13:34h

Un total de 26 autobusos donats per TMB passaran a ser propietat del govern de Gàmbia, que els destinarà al transport d'estudiants entre la capital del país africà, Banjul, i localitats pròximes, en el marc del pla de cooperació al desenvolupament que impulsa l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i del pla director de cooperació i solidaritat de TMB.

El conveni que estableix les característiques i les condicions de la donació l'han firmat aquest matí el vicepresident del Consell Metropolità i president del Consell Metropolità de Cooperació Internacional al Desenvolupament, Jordi Portabella; el president de TMB, Joaquim Forn, i el ministre gambià de Transports, Obres Públiques i Infraestructures, Bala Garba Jahumpa.

Dels vehicles objecte de l’acord de cooperació, els 20 primers seran transportats per via marítima i entregats a les autoritats de Gàmbia previsiblement al març, i la resta més endavant. Són autobusos urbans del tipus estàndard, de 12 metres de longitud, de motorització dièsel, i procedeixen de la flota de TMB, en la qual s'han donat de baixa després de prestar servei durant un mínim de 14 anys i han estat substituïts per cotxes híbrids.

Els autobusos, dels models Mercedes Benz O 405 N2 i MAN NL-223F, estan en un estat correcte de funcionament i conservació. Pertanyen a les sèries 22xx, 25xx, 28xx, 78xx i 79xx. Aviat tindran una nova missió, que no serà de tipus comercial, segons va aclarir el ministre gambià: "Faran possible que molts nens pobres del meu país puguin anar cada dia a l'escola".

Visita tècnica i formació del personal gambià

Per assegurar que els vehicles podran complir la funció d'afavorir el desenvolupament humà de les noves generacions gambianes, el conveni preveu que un tècnic d'Autobusos de TMB i un tècnic de cooperació de l'AMB viatjaran a Gàmbia per valorar les necessitats de la posada en marxa del projecte en termes d'instal·lacions, equips mecànics, recursos humans i logística. Igualment, abans de fer-se càrrec dels autobusos, el govern de Gàmbia enviarà tres persones de perfil tècnic a Barcelona per rebre formació en gestió logística i plans de manteniment de la flota, característiques tècniques, conducció i mecànica general dels vehicles objecte de la donació.

La formació serà impartida per personal de TMB a les instal·lacions de l'empresa al Triangle. Precisament la delegació gambiana, de la qual formava part l'ambaixador a Espanya, Lang Yabou, ha visitat avui aquestes instal·lacions, un cop subscrit formalment el conveni.

Des del 2002, el programa solidari de TMB ha facilitat la donació uns 120 autobusos, camions i altres vehicles auxiliars amb destinació a Gàmbia, Guinea Bissau, el Marroc, el Perú, el Brasil, Cuba, el Salvador i la República Dominicana.

La delegació gambiana en la visita al centre de regulació de trànsit al Triangle / Pep Herrero
La delegació gambiana en la visita al centre de regulació de trànsit al Triangle / Pep Herrero
El ministre gambià de Transports atén les explicacions del director general de Bus / Pep Herrero
El ministre gambià de Transports atén les explicacions del director general de Bus / Pep Herrero

Compartir:

Informació relacionada

Institucions
TMB / AMB
Servei
Bus
Conceptes
RSC
Infraestructura
Seccions
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE