Dilluns, 25 de maig de 2020

Continua la recuperació: tres milions més de viatgers el 2015

 

Passatgers del metro a l'enllaç de Sagrada Família / Pep Herrero

Continua la recuperació: tres milions més de viatgers el 2015

El passatge al conjunt de les xarxes de metro i autobusos de TMB persisteix aquest any en la tendència a l'alça. Els cinc primers mesos s'han registrat tres milions més de viatges, un augment de l'1,3%.

Oriol Pàmies / 16.06.15 - 10:16h

El transport públic continua aquest any la recuperació d'usuaris iniciada l'últim quadrimestre del 2013. Segons xifres provisionals, en l'acumulat dels cinc primers mesos del 2015 les xarxes de TMB (metro i autobusos) han registrat prop de 240 milions de validacions, un 1,3% més que en el mateix període de l'any anterior. Això representa tres milions de viatges més.

El metro està sent protagonista destacat de l'increment de mobilitat, que va paral·lel a l'evolució positiva de l'ocupació. De gener a maig ha vist créixer la demanda un 2,3%, que se suma a l'1,6% registrat el 2014. Dels 20 últims mesos, el metro ha tancat en positiu el balanç de passatge en 17.

Abril i maig han estat mesos especialment favorables per al transport públic de l'àrea de Barcelona, arran de la coincidència de diversos esdeveniments massius, que s'han sumat a una tendència general positiva. Així, per exemple, per Sant Jordi el metro va marcar el seu màxim històric d'afluència en dia feiner, i el 30 de maig, coincidint amb la final de la Copa del Rei de futbol, va ser el quart dissabte amb més demanda des del 2005.

228.500 usuaris a la nova xarxa de bus

Pel que fa a l'autobús, destaca el comportament de les 13 línies de la nova xarxa, que no paren de captar nous usuaris i al maig han registrat una mitjana de 228.500 validacions els dies feiners, un 7% més que a la tardor, quan es va implantar la tercera fase. És destacable que en dies concrets del mes de maig les 13 línies d'altes prestacions han assolit els 235.000 viatgers.

En el conjunt de la xarxa de bus, abril i maig han comportat una mitjana d'augment de validacions de l'1,7%, en una línia ascendent que ha de permetre eixugar les disminucions dels tres mesos anteriors, en què les línies convencionals van acusar els efectes d'un desajustament entre oferta i demanda resolt amb els reforços aplicats a 37 línies. L'acumulat de gener a maig encara registra un 0,8% negatiu, però la perspectiva és finalitzar l'any amb un balanç positiu.

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE