Divendres, 10 de juliol de 2020

La connectivitat mòbil al metro, reconeguda

 

Les línies 1, 2, 3, 4, 5 i 11 de metro tenen cobertura GSM i 3G dels principals operadors / Sílvia T. Colmenero

La connectivitat mòbil al metro, reconeguda

Els tècnics de la firma britànica Epitiro, que mesuren les xarxes de telefonia i dades d'arreu del món, aplaudeixen les prestacions que ofereixen els operadors mòbils a les estacions i els túnels del metro de Barcelona.

Redacció / 19.12.12 - 10:49h

Parlar pel mòbil al metro, rebre i enviar dades des de l'"smartphone" o la tauleta mentre som dins d'un tren subterrani: semblen actes tan naturals que no ens estranyen. Però els usuaris dels metros de Londres, Nova York i París, per exemple, gairebé no hi tenen accés, i per aquest motiu s'hi perden 20 milions d'hores anuals de productivitat.

Per això l'empresa especialitzada a auditar serveis d'internet Epitiro, amb seu a Cardiff, a la Gran Bretanya, s'ha fixat en l'exemple de Barcelona i l'ha distingit amb el segon premi Mobile Quality 2012, després de mesurar amb les seves eines la qualitat de la cobertura en ciutats d'Europa, Nord-amèrica, Àsia, Austràlia i Nova Zelanda. El primer premi ha estat per a la cobertura mòbil de la ciutat de Londres durant els Jocs Olímpics.

La implantació de la cobertura de telefonia mòbil a la xarxa de metro va començar el 2005 gràcies a un conveni entre TMB i les operadores Movistar, Vodafone i Amena (actualment Orange) per compartir infraestructura. Yoigo s'hi va afegir el febrer del 2008. Estacions i túnels de les línies convencionals tenen cobertura GSM i UMTS o 3G.

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Servei
Conceptes
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE