Dimarts, 7 de juliol de 2020

14a jornada d’educació per a la mobilitat segura

 

Imatge del taller 'Un viatge divertit en transport públic' / Miguel Ángel Cuartero

14a jornada d’educació per a la mobilitat segura

Un any més, TMB ha participat en la jornada L’espai dels infants ─adreçada a escoles d’Educació Primària i organitzada per la Guàrdia Urbana─ amb un vehicle de gas natural i la realització de dos tallers lúdics.

Laura Martínez / 06.06.13 - 11:35h

Des de l’any 2007 TMB col·labora en aquestes jornades, que tenen la finalitat de transmetre l’aposta per un transport públic sostenible i respectuós amb el medi ambient i conscienciar els infants de la importància del transport col·lectiu i la mobilitat segura.

Coneixes el teu bus?

Aquest taller, a bord d’un autobús de gas natural, té com a finalitat familiaritzar els infants amb les diferents parts d’un autobús (espai del conductor, validadora, seients reservats, espai i rampa de PMRs, botons de parada, porta de sortida...).

També es vol que els alumnes prenguin consciència de l’existència d’usuaris del transport públic amb necessitats especials i que aprenguin a respectar els espais reservats a aquest efecte.

En definitiva, es tracta de fer-los respectar l’espai públic i la diversitat d’usuaris. 

Un viatge divertit en transport públic

A laltre taller, els nens i nenes han fet un recorregut per una pista delimitada per 4 parades de bus a bord d’un transport col·lectiu simulat format per 8 pilotes gegants de goma. Botant al damunt de les pilotes, els infants han realitzat 4 trajectes en què han valorat la importància del transport col·lectiu i han treballat en equip.

Aquesta jornada s’engloba dins del projecte TMB Educa, que ofereix un programa d’activitats de suport als centres escolars per treballar tots els aspectes relacionats amb els transports públics de Barcelona, dins el currículum escolar. TMB Educa posa a l’abast dels centres educatius la possibilitat de conèixer les estacions de metro, les cotxeres, els centres de control de metro i autobús, el funicular i el telefèric de Montjuïc, i un passeig per la història del transport públic a Barcelona, de la mà de més de 40 monitors que són empleats voluntaris amb formació pedagògica.

Nens i nenes pujant al bus per començar el taller 'Coneixes el teu bus?' / Miguel Àngel Cuartero
Nens i nenes pujant al bus per començar el taller 'Coneixes el teu bus?' / Miguel Àngel Cuartero
Un nen provant diferents modalitats de transport durant la sessió / Miguel Àngel Cuartero
Un nen provant diferents modalitats de transport durant la sessió / Miguel Àngel Cuartero

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Servei
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE