Dissabte, 7 de desembre de 2019

Notes de premsa

 

Subscriure a Canal Notes de premsa
Actualitzat: fa 1 hora 32 minuts

Transport públic per als concerts de Rosalía al Palau Sant Jordi

Dj, 05/12/2019 - 08:00
05.12.2019Autor: Premsa TMBTransport públic per als concerts de Rosalía al Palau Sant JordiSubtítol: TMB habilitarà dissabte i diumenge un servei especial d’autobusos de baixada entre el recinte i la plaça d’Espanya

Amb motiu dels concerts de Rosalía que tindran lloc al Palau Sant Jordi (21 h) aquest dissabte, 7 de desembre, i diumenge, 8 de desembre, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) habilitarà tots dos dies un servei especial d’autobusos de baixada quan finalitzin els concerts (a partir de les 22.15 h, aproximadament) entre el recinte i la plaça d’Espanya. Per a aquest servei seran vàlids tots els títols de transport del sistema tarifari integrat. Els vehicles portaran l’indicador de línia “Pl. Espanya - Palau Sant Jordi”.

Per pujar al Palau Sant Jordi, TMB recomana utilitzar la línia 150 de bus (Pl. Espanya - Castell de Montjuïc) que, amb motiu del concert, es reforçarà els dos dies amb més vehicles entre les 18 i les 21 h.

Dissabte el metro funciona tota la nit i diumenge, fins a les 12 de la nit.

Per a més informació es pot consultar l’avís corresponent a la secció d’estat del servei del web de TMB.

Darrera modificació: 05.12.2019Tema: TransportSend to Coorporative: Send to GenTMB: 

Transport públic per a l’espectacle de Hans Zimmer al Palau Sant Jordi

Dc, 04/12/2019 - 10:00
04.12.2019Autor: Premsa TMBTransport públic per a l’espectacle de Hans Zimmer al Palau Sant JordiSubtítol: TMB habilitarà dijous un servei especial d’autobusos de baixada entre el recinte i la plaça d’Espanya

Amb motiu de l’espectacle musical The world of Hans Zimmer, que tindrà lloc al Palau Sant Jordi (20 h) dijous 5 de desembre, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) habilitarà un servei especial d’autobusos de baixada quan finalitzi el concert (a partir de les 22.30 h, aproximadament) entre el recinte i la plaça d’Espanya. Per a aquest servei seran vàlids tots els títols de transport del sistema tarifari integrat. Els vehicles portaran l’indicador de línia “Pl. Espanya - Palau Sant Jordi”.

Per pujar al Palau Sant Jordi, TMB recomana utilitzar la línia 150 de bus (Pl. Espanya - Castell de Montjuïc) que, amb motiu de l’espectacle, es reforçarà amb més vehicles entre les 18 h i les 20 h.

Aquest dijous el metro funciona fins a les 2 de la matinada, en ser vigília de festiu.

Per a més informació es pot consultar l’avís corresponent a la secció d’estat del servei del web de TMB.

Darrera modificació: 04.12.2019Tema: TransportSend to Coorporative: Send to GenTMB: 

TMB lliura els premis als guanyadors del desè festival internacional de curts Subtravelling

Dm, 03/12/2019 - 20:00
03.12.2019Autor: Premsa TMBTMB lliura els premis als guanyadors del desè festival internacional de curts SubtravellingSubtítol: El curt guardonat pel jurat de la categoria oberta al públic Roda a TMB és 'Propera parada', el segon classificat és 'Freedom' i el curt més votat és 'Tú decides'. El microcurt de la secció La Mostra que més ha agradat als usuaris és 'Forgotten'

Aquesta tarda, a l’edifici històric del convent dels Àngels del Macba, ha tingut lloc l’entrega de premis als guanyadors de les diferents categories de la desena edició del Subtravelling, el festival internacional de cinema curt de Transports Metropolitans de Barcelona, organitzat per la Fundació TMB, que per quart any consecutiu ha repetit la col·laboració amb el festival de cinema SMIFF del metro de Seül, la capital de Corea del Sud.

I els guanyadors són…

Dins la categoria a competició oberta al públic, Roda a TMB, en què els mateixos usuaris envien els seus vídeos rodats als transports públics de TMB, el treball escollit pel jurat és Propera parada, dirigida per Jaume Subirós. El curt retrata en tres minuts l’enamorament a primera vista entre dues noies que viatgen en metro: el món s’atura davant la màgia dels seus ulls i de la dansa. El guanyador, que ha competit amb 130 curts presentats en aquesta edició, s’ha endut un viatge per a dues persones a Corea i la projecció en exclusiva del curt al festival SMIFF de Seül 2020, a més d’un sopar degustació i un any de cinema gratis.

Enguany també es premiava el segon millor curtmetratge, i en aquesta secció el jurat ha escollit l’obra Freedom, dirigit per Oussama Blal, que s’ha endut un viatge a Nova York i un menú degustació. L’original curt de ficció reflexiona sobre la llibertat de l’ésser humà.

L’obra més votada d’aquesta categoria per part dels usuaris del web del festival Subtravelling és el curt Tú decides d’Hugo Riera, on un jove estudiant decideix desafiar el temps per corregir els seus mals hàbits quan viatja en metro. Enguany, un altre curt ha rebut una menció especial per part del jurat: ha estat Rosa, dirigit per Tess Masero. El curt retrata un viatge en el temps pels passadissos del suburbà que pot canviar el destí dels protagonistes.

Els 10 curts finalistes s’emetran properament a les pantalles d’informació per als usuaris MouTV, presents en autobusos, andanes i trens de metro. I els cinc primers es projectaran durant el festival SMIFF 2020. Els cinc finalistes són: el curt guanyador Propera parada, de Jaume Subirós; Freedom, d'Oussama Blal; Rosa, de Tess Masero; Xu Hui Ying, d’Otto Alegre, i Cupido, de Mercedes González.

D’altra banda, pel que fa a la secció La Mostra, en què es presentaven 20 curts, l’obra que ha rebut més vots al web del festival és el curt Forgotten, dirigit per Lee Jun-Sang. El curt, rodat a l’Índia, relata la relació entre dos desconeguts que es troben en la consulta d'un metge, i tots dos comparteixen història, encara que no la puguin recordar.

Hi havia també un premi per als votants, que només pel fet de votar els curts de les diferents categories al web del Subtravelling podien guanyar un viatge a Londres per a dues persones. El guanyador del sorteig és Llorenç Raich.

A més, durant el període de votació, del 29 d’octubre al 18 de novembre, diàriament s’han sortejat entre els votants de totes les categories entrades dobles de cinema vàlides durant tot un any. El web del festival ha rebut gairebé 37.000 visites i 7.864 vots de 1.884 votants.

Els premis han estat oferts per Disney i Disney / Pixar, a través de les pel·lícules Aladdín i Toy Story 4, restaurant Muxia i Cines Filmax Gran Via.

Darrera modificació: 03.12.2019Tema: Cultura i OciSend to Coorporative: Send to GenTMB: 

El transport públic de TMB, a punt per al Nadal 2019 a Barcelona

Dm, 03/12/2019 - 11:34
03.12.2019Autor: Premsa TMBEl transport públic de TMB, a punt per al Nadal 2019 a Barcelona Subtítol: Per Cap d'Any el metro funcionarà tota la nit, mentre que el dimarts 24 de desembre, vigília de Nadal, tancarà a les 23 hores

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha previst un dispositiu de Nadal semblant al d’anys anteriors, amb la finalitat de facilitar els desplaçaments durant les festes. L’oferta de bus i metro s’adaptarà a les característiques especials d’aquestes dates, en què disminueix la demanda de transport per motius laborals i d’estudis, però s’incrementen els viatges amb destí o origen a les zones comercials, així com les visites a familiars i les sortides de lleure.

Els autobusos comencen els reforços divendres vinent, dia 6, segon festiu comercial d’aquest mes de desembre a Barcelona.

Autobusos

S’aplicarà un reforç de les línies d’autobusos que transcorren pel centre de Barcelona i altres eixos comercials els dies 6, 8, 15, 22 i 29 de desembre, festius en què els comerços estan autoritzats a obrir les portes. També s’augmenta la capacitat de transport d’algunes línies, dotant-les de vehicles articulats.

Cal tenir en compte que el dimarts 24 de desembre, vigília de Nadal, els autobusos de TMB faran l’última sortida des de les parades d’origen a les 22.00 hores.

Metro

El metro serà un cop més l’opció més recomanable per eludir la congestió associada a les dates nadalenques. Els dies feiners es mantindrà una oferta semblant a l’habitual de l’hivern, cosa que proporciona capacitat de transport adequada tant en hora punta com en la resta de franges horàries.

El dijous 5 de desembre, pel fet de ser vigília de festiu, el servei de metro serà fins a les 2 de la matinada. El dia 6 de desembre l’horari serà també fins a les 2 de la matinada, ja que tot i ser festiu és divendres, i el dia 7, dissabte, el metro funcionarà tota la nit, i diumenge 8 de desembre, fins a les 12 de la nit.

D’altra banda, dimarts 24 de desembre, la vigília de Nadal, el servei de metro finalitzarà, com és habitual en aquesta data, a les 23 hores. El dia de Nadal el metro funcionarà de 5 del matí a 2 de la matinada, i per Sant Esteve el metro circularà fins a les 12 de la nit. 

Com és habitual, la nit de Cap d’Any, la que va del dimarts 31 de desembre al dimecres 1 de gener, el metro donarà servei de manera continuada.

Ruta nocturna pels carrers decorats de Nadal

Per primer cop, aquest Nadal Barcelona té una ruta nocturna a bord d’un bus turístic de dos pisos. La ruta Barcelona Night Tour Christmas Lights, de TMB i de Barcelona Turisme, recorre tots els divendres, dissabtes i diumenges, fins al 4 de gener, els carrers del centre de la ciutat que llueixen l’enllumenat de Nadal. Les sortides són a les 8 del vespre des de la plaça de Catalunya i convé fer reserva prèvia. Un nou servei per al públic familiar, adreçat tant als visitants com també als barcelonins i barcelonines, que des d’una perspectiva insòlita descobreix la decoració nadalenca tan típica d’aquestes festes amb un guia que explica en tres idiomes les tradicions catalanes més típiques del Nadal.  

Darrera modificació: 03.12.2019Tema: TransportSend to Coorporative: Send to GenTMB: 

Cinc empreses ferroviàries contracten per 46 milions l'electricitat dels anys 2020 i 2021

Dll, 02/12/2019 - 13:45
02.12.2019Autor: Premsa TMBCinc empreses ferroviàries contracten per 46 milions l'electricitat dels anys 2020 i 2021 Subtítol: La licitació conjunta dels metros de Barcelona, Bilbao i Màlaga, i els tramvies de Múrcia i Saragossa s'ha resolt a favor de Naturgy

Les empreses Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Metro Bilbao, SA, Metro Málaga, SA, Tranvías Urbanos de Zaragoza, SL, i Sociedad Concesionaria Tranvía de Murcia han resolt contractar el subministrament d’electricitat per als anys 2020 i 2021 a Gas Natural Comercialitzadora, SA, del grup Naturgy.

L’energia elèctrica és fonamental per al funcionament dels serveis ferroviaris, tant dels trens com de les instal·lacions, i una de les seves principals partides de despesa. D’aquesta manera, en els propers dos anys, entre les cinc xarxes ferroviàries promotores del concurs públic consumiran cap a 350 gigawatts/hora (GWh), per un import estimat de 23 milions d’euros anuals (46 milions en total) més la tarifa regulada que cada empresa liquida al seu distribuïdor. Aquest consum equival al de totes les llars d’una ciutat de la mida de Màlaga.

Un total de deu empreses comercializadoras del sector elèctric van ser convidades a participar a la licitació, cinc de les quals van presentar-hi una oferta. La proposta triada ha estat la de Naturgy, perquè era la més avantatjosa econòmicament.

Gestió conjunta per a millors condicions

La licitació conjunta del subministrament per part de diverses empreses ferroviàries —des del 2009— té l’objectiu d’aconseguir les millors condicions de contractació possibles en cada moment, en el marc dels esforços que fan les empreses públiques i concessionàries per reduir costos i optimitzar recursos. Aquesta vegada, l’adjudicació ha pres la forma de contracte indexat, en el qual el preu s’ajusta segons l’evolució diària i horària del mercat. De la mateixa manera, el contracte conté una clàusula de flexibilitat que permet traslladar-lo a preu fix si les condicions del mercat ho aconsellen.

El consum elèctric de les línies convencionals de metro de TMB a Barcelona arriba fins als 240 GWh anuals. La xarxa completa consta de vuit línies —comptant-hi les automàtiques, no incloses en el contracte— que sumen 121,4 quilòmetres de longitud, i el 2018 va registrar 407,5 milions de viatges.

Darrera modificació: 02.12.2019Tema: EmpresaSend to Coorporative: Send to GenTMB: 

TMB col·labora amb el Banc de Sang en una campanya de captació de donants de moll de l'os

Dll, 02/12/2019 - 11:28
02.12.2019Autor: Premsa TMBTMB col·labora amb el Banc de Sang en una campanya de captació de donants de moll de l'osSubtítol: Coincidint amb la diada solidària del Giving Tuesday, demà s'instal·larà al metro d'Universitat un estand per a la recepció de registres

Demà, dimarts 3 de desembre, en què se celebra arreu del món el Giving Tuesday, el Dia de Donar, la Fundació TMB col·labora amb el Banc de Sang i de Teixits en el repte de sumar 200 nous registres de donants potencials de moll d’os.

L’escenari central de la campanya serà el vestíbul de l’estació de metro d’Universitat (línies 1 i 2) entre les 11 del matí i les 8 del vespre. Les persones que hi vagin es podran sumar al registre de donants potencials de moll d’os amb una mostra de saliva que s’analitzarà com la sang. A més, a les 11 del matí es presentarà la campanya amb la presència de testimonis, entre els quals hi haurà receptors, donants o persones que estan esperant un donant compatible.

Catalunya compta amb més de 50.000 persones en el registre de donants de moll d’os, que te un total de 350.000 registrats a tot Espanya i 35 milions al món. Només 1 de cada 4.000 rep algun dia la trucada davant una possible compatibilitat amb un pacient. En aquests casos, les cèl·lules mare del donant són l’única alternativa per a una persona que pateix una leucèmia o un altre càncer de la sang.

Els malalts de leucèmia que esperen un donant han de rebre sovint transfusions de sang durant les setmanes o mesos previs al trasplantament. Per això el Giving Tuesday la donació de sang també serà protagonista. A l’exterior de l’estació, a la plaça Universitat, es podrà fer donació durant tot el dia en un bus.
 

Darrera modificació: 02.12.2019Tema: SocietatSend to Coorporative: Send to GenTMB: 

Línies d’autobusos afectades per la Cursa Bombers 2019

Dv, 29/11/2019 - 08:38
29.11.2019Autor: Premsa TMBLínies d’autobusos afectades per la Cursa Bombers 2019Subtítol: TMB recomana l'ús del metro com a alternativa diumenge al matí

Amb motiu de la celebració de la 21a edició de la Cursa Bombers Barcelona, que tindrà lloc aquest diumenge, 1 de desembre, diverses línies d’autobús podrien veure alterat o limitat el seu recorregut. Per aquesta raó, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) recomana l’ús del metro en aquells desplaçaments a prop dels llocs per on transcorrerà la competició.

La cursa sortirà a les 9 del matí i afectarà tot el trànsit de superfície per tot el seu recorregut entre les 8 i les 15 hores, aproximadament. La prova sortirà de l’avinguda Marquès de l’Argentera i seguirà pel passeig Colom, avinguda Paral·lel, carrers Floridablanca, Urgell, Gran Via, Marina, Ausiàs Marc, pg. Sant Joan, ronda Sant Pere i Via Laietana, fins a arribar de nou al punt de sortida, on finalitzarà el circuit. TMB adoptarà les mesures necessàries per desviar els vehicles en funció dels llocs per on vagi passant la cursa.

En total, els desviaments afectaran 30 línies de bus que fan part del seu itinerari per la zona afectada. Són les següents: D20, D50, H12, H14, H16, V9, V11, V13, V15, V17, V19, V21, 6, 7, 13, 19, 21, 22, 24, 39, 47, 52, 54, 55, 59, 62, 63, 67, 120, 121 i les dues rutes del Barcelona Bus Turístic.

Per a més informació es pot consultar l’avís corresponent a la secció d’estat del servei del web de TMB.

Darrera modificació: 29.11.2019Tema: TransportSend to Coorporative: Send to GenTMB: 

Transport públic per al concert de Marea al Palau Sant Jordi

Dv, 29/11/2019 - 08:37
29.11.2019Autor: Premsa TMBTransport públic per al concert de Marea al Palau Sant Jordi Subtítol: TMB habilitarà dissabte un servei especial d’autobusos de baixada entre el recinte i la plaça d’Espanya

Amb motiu del concert de Marea, que tindrà lloc al Palau Sant Jordi (22 h) demà dissabte, 30 de novembre, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) habilitarà un servei especial d’autobusos de baixada quan finalitzi el concert (a partir de les 23.30 h, aproximadament) entre el recinte i la plaça d’Espanya. Per a aquest servei seran vàlids tots els títols de transport del sistema tarifari integrat. Els vehicles portaran l’indicador de línia “Pl. Espanya - Palau Sant Jordi”.

Per pujar al Palau Sant Jordi, TMB recomana utilitzar la línia 150 de bus (Pl. Espanya - Castell de Montjuïc) que, amb motiu del concert, es reforçarà amb més vehicles des de les 18.30 h i ampliarà una hora l’horari, de manera que circularà fins a les 22 hores.

Dissabte el metro funciona durant tota la nit.

Per a més informació es pot consultar l’avís corresponent a la secció d’estat del servei del web de TMB.

Darrera modificació: 29.11.2019Tema: TransportSend to Coorporative: Send to GenTMB: 

El Barcelona Night Tour estrena una ruta nadalenca

Dj, 28/11/2019 - 08:00
28.11.2019Autor: Premsa TMBEl Barcelona Night Tour estrena una ruta nadalencaSubtítol: L’itinerari inclou un circuit pels carrers que llueixen llums de Nadal i a bord de l’autobús s’explicaran les tradicions culturals típiques d’aquesta època

El Barcelona Bus Turístic, operat per Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) en associació amb Turisme de Barcelona, ofereix per primera vegada la ruta Barcelona Night Tour Christmas Lights, un itinerari nocturn pels carrers del centre de Barcelona decorats amb l’enllumenat de Nadal.

Aprofitant l’encesa de llums de Nadal de Barcelona, aquest vespre, a partir de demà, divendres 29 de novembre i fins al 4 de gener (durant 17 dies) es posa en marxa aquest servei de bus que funcionarà totes les nits dels divendres, dissabtes i diumenges. La ruta permet descobrir els cèntrics carrers de la Ciutat Comtal il·luminats amb els llums de Nadal des d’una perspectiva insòlita, des del pis superior descobert d’un autobús turístic. A més, a bord del bus es faran explicacions sobre les tradicions nadalenques catalanes més típiques d’aquests dies.   

La ruta de Nadal del Barcelona Night Tour comença a la plaça de Catalunya i inclou al recorregut alguns punts d’interès com la Pedrera, la Casa Batlló, la Torre Agbar, la Sagrada Família, la catedral, el passeig de Colom, la Gran Via, el Paral·lel, l’avinguda Diagonal, el passeig de Gràcia, la plaça de Catalunya, la plaça d’Espanya i l’Arc de Triomf.

Les sortides es fan a les 20 hores els divendres, dissabtes i diumenges, des de la parada del Barcelona Bus Turístic de la plaça de Catalunya (davant del bar Zurich). La durada d’aquesta ruta és aproximadament de 90 minuts. A més, dalt del bus hi ha un informador que comenta, en tres idiomes (català, castellà i anglès), tot el recorregut per treure el màxim partit a la visita.

Aquest nou servei s’adreça als turistes que visiten Barcelona i també al públic local i familiar que vulgui gaudir de la decoració de Nadal dels carrers de la seva ciutat i viure les festes d’una manera diferent i especial i des d’una perspectiva insòlita, a bord d’un bus de dos pisos.

L’aforament de la ruta de Nadal del Barcelona Night Tour és limitat, motiu pel qual convé fer reserva prèvia. El servei es pot contractar per internet des del web Hola Barcelona, la plataforma de serveis de mobilitat per a turistes i visitants de TMB, al web de Barcelona Turisme, a les oficines de Turisme de Barcelona, a bord del Barcelona Bus Turístic diürn i minuts abans, abans de l’inici del servei, si hi ha places disponibles. El preu del bitllet és de 15 euros per als adults i de 10 euros per als nens d’entre 4 i 12 anys.

Darrera modificació: 28.11.2019Tema: TransportSend to Coorporative: Send to GenTMB: 

L'espectacle 'Messi10' del Cirque du Soleil baixa al metro

Dm, 26/11/2019 - 11:30
26.11.2019Autor: Premsa TMBL'espectacle 'Messi10' del Cirque du Soleil baixa al metro Subtítol: Aquest dijous hi haurà actuacions sorpresa en algunes estacions i a bord d'un bus turístic. Al vespre, exhibició de circ a l'estació d'Europa / Fira de la L9 Sud.

Dijous, 28 de novembre, a les 19.30 hores, la companyia Cirque du Soleil oferirà un tast de l'espectacle Messi10 al vestíbul de l'estació de metro d'Europa / Fira (L9 Sud). Prèviament, membres de l'elenc de la producció oferiran als usuaris de metro actuacions curtes o flash en diverses estacions de la xarxa, a les línies 1, 2 i 5, i també es deixaran veure a bord d'un Barcelona Bus Turístic. L'accés a l'activitat és lliure, prèvia validació, fins a completar l'aforament de l'espai.

Messi10 és el nou espectacle de la companyia canadenca Cirque du Soleil que es pot veure al Parc del Fòrum de Barcelona, des d'on viatjarà per fer una fira mundial a partir del 2020.  L'exhibició ofereix una experiència inspiradora per als amants del futbol que combina acrobàticament l'atletisme, l'esport, la devoció i la superació amb el món del circ. Un elenc de 46 artistes guia el públic en un recorregut que combina una performance física amb una sorpresa poètica impensada i una vibrant banda sonora com a teló de fons.

Darrera modificació: 26.11.2019Tema: Cultura i OciSend to Coorporative: Send to GenTMB: 

Comença la remodelació dels trens de la sèrie 2100 de la línia 4 de metro

Dm, 26/11/2019 - 08:36
26.11.2019Autor: Premsa TMBComença la remodelació dels trens de la sèrie 2100 de la línia 4 de metroSubtítol: La modernització de les unitats, que daten dels anys 1997-2001, comportarà canvis tècnics, d'equipament i estètics que beneficiaran viatgers i empleats

Ja ha sortit de les instal·lacions de Metro al Triangle Ferroviari el primer tren de la sèrie 2100 que passarà el procés de reforma i actualització. Es tracta de la composició formada pels cotxes 2105-2106-2402-2107-2108, que ha estat escollida com a prototip d’un procés pel qual passaran les 12 primeres unitats de la sèrie, mentre que les altres tres seran actualitzades posteriorment.

Reformar trens que passen dels 20 anys d’antiguitat és una pràctica habitual en la gestió del material mòbil ferroviari, perquè amb un cost moderat se’ls pot allargar la vida i equiparar-los amb els més moderns.

Els cinc cotxes d’aquest primer tren han estat transportats a Lleida, a les instal·lacions de l’empresa Tradinsa, adjudicatària dels treballs de reforma de les 12 unitats per un import de 16,1 milions d’euros. Un cop finalitzada i provada la primera unitat, la resta s’aniran reformant al llarg dels pròxims cinc anys, a un ritme de 2-3 cada any. Els treballs de reforma s’han programat de manera que no afectin la prestació del servei diari a la línia 4 de metro.

Nova disposició dels seients

La remodelació dels cotxes 2100 comportarà canvis tècnics, d'estètica i d'equipament. Entre les novetats, les més visibles són la disposició longitudinal dels seients, la il·luminació interior amb tecnologia LED i la nova situació dels agafadors. Es manté la reserva de dues zones per a persones amb mobilitat reduïda (PMR), situades als cotxes extrems, a prop de les cabines de conducció. Un polsador permetrà a l'usuari de la zona PMR avisar el motorista de la seva intenció de baixar del tren. A més a més, totes les portes tindran indicadors lluminosos de tancament per millorar la seguretat dels viatgers amb dificultats auditives. S’aprofitarà per vinilar de color vermell les 40 portes, perquè el contrast cromàtic afavoreix l’accessibilitat de les persones amb discapacitat visual.

Com a millores estructurals, entre d’altres, es renovarà el passadís entre cotxes, se substituiran els dipòsits principals d'aire comprimit i s’executarà un retrofit dels relés dels armaris de baixa tensió. També es farà una inspecció de les possibles fissures i de l’estat dels suports i les soldadures dels equips muntats sota el bastidor.

Pel que fa a la seguretat, es revisaran els mecanismes de totes les portes d'accés, es redistribuiran els extintors i s’instal·larà una nova senyalització òptica sincronitzada amb el tancament de portes

A banda de les feines orientades a millorar la funcionalitat i la seguretat, en la remodelació també s'aborden altres accions a l'interior per millorar-ne el confort, com ara la substitució del paviment. A l'exterior es faran reparacions de la xapa en els llocs que calgui i s’introduiran petites modificacions estètiques, però alhora funcionals, com els nous indicadors lluminosos laterals.

Destinats inicialment a la línia 2

Els plans de prolongació de la línia 2, que s’havia inaugurat el 1995 només amb els sis trens de la sèrie 2000, van fer que TMB contractés més unitats de característiques semblants però amb algunes variacions, cosa que va motivar la creació de la nova sèrie 2100. Les 15 composicions (75 cotxes en total) van entrar en servei entre el 1997 i el 2001, i van continuar a la línia lila fins al 2007, en què l’entrada dels nous trens 9000 va motivar una redistribució del material mòbil de Metro. Així, els 2100 van anar passant a la línia 4, on ara formen el gruix del material mòbil de la línia, complementat amb unitats de la sèrie 9000.

Els trens 2100, construïts per CAF i Alstom, van ser concebuts amb paràmetres semblants als de la sèrie 2000, ja que havien de compartir carrusel. Com els seus antecessors, són trens continus, en què els cinc cotxes estan interconnectats i les dues cabines de conducció se situen als dos extrems. Com a novetats tecnològiques, van incorporar un equip informàtic d’ajuda a la conducció i la monitorització dels equips.

Darrera modificació: 26.11.2019Tema: TransportSend to Coorporative: Send to GenTMB: 

Transport públic al Camp Nou per dimecres 27 de novembre (Barça - Borussia)

Dm, 26/11/2019 - 08:00
26.11.2019Autor: Premsa TMBTransport públic al Camp Nou per dimecres 27 de novembre (Barça - Borussia)Subtítol: El metro funcionarà fins a les 12 de la nit, com és habitual els dies feiners

Amb motiu del partit de tornada de la fase de grups de la Lliga de Campions entre el Barça i el Borussia Dortmund de dimecres, 27 de novembre, que tindrà lloc al Camp Nou a partir de les 21 hores, TMB reforçarà el seu servei de metro i d’autobusos.

Els serveis i reforços previstos són els següents:

  • Metro: Es reforçarà amb més personal a les estacions properes a l’estadi i amb més trens en circulació. Les línies i estacions que donen accés al Camp Nou són Badal (línia 5); Collblanc (línia 5, línia 9 Sud i línia 10 Sud), i de la línia 3, Maria Cristina, Les Corts i Palau Reial. Els dies feiners el metro funciona fins a les 12 de la nit.
     
  • Autobusos: Es reforçarà el servei de les línies H8 i 52 en funció de la demanda que es pugui produir i a la sortida es posaran en funcionament dues línies especials entre el Camp Nou i la plaça de Catalunya i entre el Camp Nou i Mossèn Cinto Verdaguer. El bitllet d’aquestes línies val 3,20 €.
     

Per a més informació es pot consultar l’avís corresponent a la secció d’estat del servei del web de TMB.

Darrera modificació: 26.11.2019Tema: TransportSend to Coorporative: Send to GenTMB: 

Photocall i acte institucional contra la violència masclista a Diagonal, dilluns 25 a la tarda

Dv, 22/11/2019 - 11:01
22.11.2019Autor: Premsa TMBPhotocall i acte institucional contra la violència masclista a Diagonal, dilluns 25 a la tarda Subtítol: Leticia Dolera llegirà un manifest al vestíbul de l'estació de metro amb motiu del Dia Internacional contra la Violència vers les Dones

El proper dilluns, 25 de novembre, el vestíbul de l’estació de metro de Diagonal ubicat a l’accés Rambla Catalunya – Rosselló (línia 5), acollirà un photocall i un acte institucional amb motiu del Dia Internacional contra la Violència vers les dones, que se celebra aquest dia. L’acció de sensibilització està promoguda per la Fundació Setba i Photogenic Festival.

L’acte comptarà amb la presència de la presidenta de TMB, Rosa Alarcón, juntament amb la directora de l’Institut Català de la Dona, Núria Ramon, la gerent de la fundació Setba, Mariola Foix. L’actriu, directora de cinema, guionista i escriptora Leticia Dolera serà l’encarregada de llegir el manifest per homenatjar les dones víctimes de la violència masclista.

El photocall tindrà lloc des de les 16 h fins les 19 h a la mateixa estació, com d’altres anys, les participants del taller de fotografia De l’ombra a la llum (de la Fundació Setba), totes elles dones que han viscut la violència masclista en primera persona, es posaran darrere de la càmera per retratar tothom qui vulgui donar la cara en favor d’aquesta lluita. Els retrats es publicaran de manera immediata a les xarxes socials de la fundació. El 2018 van participar 139 persones en aquesta activitat.

Darrera modificació: 22.11.2019Tema: SocietatSend to Coorporative: Send to GenTMB: 

L'estació de Ciutat de la Justícia de la L10 Sud de metro obrirà les portes demà a les 3 de la tarda

Dv, 22/11/2019 - 08:00
22.11.2019Autor: Premsa TMBL'estació de Ciutat de la Justícia de la L10 Sud de metro obrirà les portes demà a les 3 de la tardaSubtítol: Els veïns de l'Hospitalet que la vulguin conèixer seran obsequiats amb un bitllet gratuït als accessos, situats a l'avinguda de la Granvia de l'Hospitalet

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha completat els preparatius per a la posada en servei demà, dissabte 23 de novembre, de l’estació Ciutat de la Justícia de la línia 10 Sud de metro, la setena d’aquesta línia, que donarà servei al sector d’equipaments situat a la Granvia i als veïns dels barris de Santa Eulàlia i Granvia Sud de l’Hospitalet. És molt a prop de l’estació Ildefons Cerdà de la L8 d’FGC, amb la qual es pot fer correspondència per un itinerari senyalitzat.

Aquesta serà la segona ampliació de la L10 Sud, que va obrir les portes inicialment amb cinc estacions (de Foc a Collblanc) el 8 de setembre del 2018. El 2 de març passat s’hi va afegir la de Provençana. De les set estacions de la línia, tres són compartides amb la línia 9 Sud: Can Tries / Gornal, Torrassa i Collblanc. El departament de Territori i Sostenibilitat ha comunicat la previsió que el primer trimestre del 2020 entri en servei la vuitena, Zona Franca, situada al polígon industrial del mateix nom, al viaducte del carrer A.

Amb Ciutat de la Justícia, la xarxa de metro passarà a tenir 158 estacions (160 comptant les dues del funicular de Montjuïc), de les quals 31 en línies de funcionament automàtic sense conductor com la L10 Sud. Pel que fa a trens, en hora punta en circularan 155 (157 comptant els del Funicular), un més que ara.

L’obertura al públic de l’estació de Ciutat de la Justícia serà efectiva aquest dissabte, 23 de novembre, a partir de les 15 hores aproximadament, després de l’acte inaugural. Per subratllar aquest moment històric s’ha creat un bitllet especial per a dos viatges que es facin el mateix dia, que serà distribuït gratuïtament dissabte als dos accessos de l’estació, situats al costat muntanya de la Granvia, entre el carrer Alhambra i el recinte judicial.

Darrera modificació: 22.11.2019Tema: TransportSend to Coorporative: Send to GenTMB: 

Línies d’autobusos afectades per la 96a cursa Jean Bouin

Dv, 22/11/2019 - 07:55
22.11.2019Autor: Premsa TMBLínies d’autobusos afectades per la 96a cursa Jean BouinSubtítol: El metro garantirà la mobilitat urbana durant el pas de les diferents proves esportives diumenge al matí

Amb motiu de la celebració de la 96a edició de la Jean Bouin, la cursa atlètica més antiga d’Espanya, que tindrà lloc a Barcelona el proper diumenge 24 de novembre, algunes línies de bus podrien veure modificat o limitat el recorregut entre les 8.30 i les 14 hores, aproximadament. Per aquesta raó, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) recomana el metro durant aquestes hores i en aquells desplaçaments a l’entorn dels llocs per on transcorrerà la cursa.

La Cursa Open de 10 quilòmetres, la més llarga, sortirà de l’avinguda Rius i Taulet a les 9 del matí i afectarà tot el trànsit de superfície al llarg del recorregut. Els llocs principals seran: avinguda Maria Cristina, carrers Lleida, Tamarit, Entença, Gran Via, pl. Tetuan, pg. Sant Joan, Ausiàs Marc, ronda Sant Pere, pg. Lluís Companys, pg. Picasso, pg. Colom, pl. Drassanes, av. Paral·lel, carrers Calàbria, Tamarit i Lleida, fins arribar de nou a les avingudes Maria Cristina i Rius i Taulet.

Tot plegat provocarà diferents afectacions en 32 línies de bus de TMB, que veuran alterat o limitat el recorregut mentre es desenvolupin les proves esportives. Són les següents: D20, D50, H12, H14, H16, V9, V11, V13, V15, V17, V19, 7, 13, 19, 21, 22, 24, 39, 46, 47, 52, 54, 55, 59, 62, 63, 65, 67, 79, 120, 121, 150 i les dues rutes del Barcelona Bus Turístic. Les línies 13, 55 i 150 es veuran afectades des de dissabte 23 de novembre a partir de les 14 hores fins diumenge 24 a les 14 hores.

Per a més informació, es pot consultar l’avís corresponent a la secció d’estat del servei del web de TMB.

Darrera modificació: 22.11.2019Tema: TransportSend to Coorporative: Send to GenTMB: 

La xarxa d’autobusos de Barcelona avança en el camí de l’electrificació

Dj, 21/11/2019 - 14:18
21.11.2019Autor: Premsa TMBLa xarxa d’autobusos de Barcelona avança en el camí de l’electrificacióSubtítol: Després de reconvertir la línia H16, l’objectiu de TMB és continuar substituint vehicles dièsel i que el 2030 tots siguin elèctrics, híbrids o de gas natural

Avui ha tingut lloc, a l’estand de TMB a l’Smart Mobility Congress, la presentació del projecte d’electrificació de la línia d’autobusos H16 en els vessants d’infraestructura, material mòbil, tecnologia i operació. Hi han intervingut per part de TMB la presidenta, Rosa Alarcón, i el conseller delegat, Gerardo Lertxundi, i per part d’Endesa la directora general a Catalunya, Isabel Buesa.

La H16 (Pg. Zona Franca - Fòrum Campus Besòs) és una línia d’altes prestacions i alta demanda que serà la primera a estar servida íntegrament amb vehicles articulats 100% elèctrics que es carreguen en ruta aprofitant les pauses de regulació en les terminals. Actualment té assignats 7 autobusos elèctrics articulats, que equivalen a prop d’un terç del total de la flota; està previst que el 2020 circuli amb un 80% de cotxes d’aquestes característiques i que l’any 2021 el 100% dels vehicles (22) que hi donen servei siguin elèctrics.

L’objectiu de TMB es continuar en aquest mateix període 2019-2021 amb l’electrificació d’altres línies importants, com ara la vertical V13 i l’horitzontal H12, per a la qual cosa, i d’acord amb l’Autoritat del Transport Metropolità, s’han planificat les inversions corresponents en material mòbil i infraestructura.

Vocació innovadora i de servei

Rosa Alarcón ha destacat la “vocació innovadora i de servei al ciutadà de TMB”, i l’ha relacionat amb el “compromís de millora del transport públic”, un compromís necessari en el moment que s’està demanant als ciutadans que facin un canvi d’hàbits cap a una mobilitat més sostenible. “Els autobusos elèctrics són una bona solució per reduir les emissions de gasos i partícules a la ciutat, i també el soroll, que és un element important de la convivència a les ciutats”, ha apuntat respecte de la decisió d’electrificar línies de recorreguts cèntrics i molt utilitzades.

El conseller delegat, Gerardo Lertxundi, ha exposat els plans per a la segona reconversió ambiental de la flota d’autobusos de TMB (la primera es va abordar a principis de la dècada actual i la va fer mereixedora de l’etiqueta de flota menys contaminant d’Europa segons informes de la UITP). La previsió és adquirir 266 nous vehicles en el trienni actual (2019-2021) per renovar cotxes dièsel o de gas natural de primera generació, dels quals 95 seran elèctrics purs, 50 híbrids i la resta de gas natural comprimit d’última generació. “En l’horitzó del 2030, tots els autobusos en servei a les línies de TMB seran elèctrics, híbrids o bé propulsats per gas natural comprimit”, ha assegurat.

Lertxundi també ha subratllat que l’electrificació no s’aconsegueix sols amb la compra de vehicles: “També és necessària una infraestructura que abans no teníem els operadors, tant a les cotxeres com al carrer”. Calen estacions transformadores, dispositius rectificadors i punts de connexió (les campanes on s’encaixen els pantògrafs dels autobusos per a la recàrrega de les bateries) per donar operativitat als vehicles. La tecnologia i l’operació s’han d’adaptar igualment a les noves exigències “per donar un servei flexible i eficient”, ha afegit.

Duplicació dels punts de recàrrega

Pel que fa a la infraestructura de la H16, les parades terminals dels dos extrems ja disposen de punts de recàrrega ultrarràpida, un al carrer Cisell, a prop del passeig de la Zona Franca, i l’altre a l’avinguda Eduard Maristany, a l’entorn del Fòrum. Aquests punts seran duplicats en breu per poder garantir el funcionament òptim del carrusel. El subministrament i la instal·lació d’aquests punts de càrrega addicionals ha estat adjudicat a Endesa per un import global de prop de 900.000 euros.

La càrrega ràpida en ruta es combina amb la càrrega lenta durant les nits a la cotxera, on també s’ha instal·lat l’equipament corresponent. D’aquesta manera s’assegura que els autobusos elèctrics siguin autònoms i plenament operatius al llarg d’una jornada sense haver de dotar-los de bateries voluminoses i pesants.

Respecte d’aquesta infraestructura, la directora general d’Endesa a Catalunya, Isabel Buesa, ha recordat que té l’origen en la col·laboració endegada amb TMB l’any 2013 que en el marc del projecte europeu ZeEUS va donar lloc a la inauguració del primer punt de recàrrega ultrarràpida d’Espanya per als autobusos elèctrics, el 2016. “Les ciutats es transformen i Barcelona ha exercit de referent en el context espanyol i Europeu pel que fa a la transformació energètica del transport públic”, ha afirmat, una transformació que s’estén a tota la mobilitat i a la qual Endesa vol continuar contribuint.

En l’acte s’ha situat el projecte d’electrificació de la xarxa de bus com una part del compromís de TMB amb les emissions zero en el conjunt del transport públic col·lectiu, amb l’objectiu que en el pròxim decenni tot passatger que del transport de Barcelona generi zero emissions en els seus viatges. Els passos van en la línia del compliment dels acords de la Conferència sobre el Canvi Climàtic de París per contenir l’increment de la temperatura mitjana global i afavorir un desenvolupament sense gasos d’efecte hivernacle.


Dos moments de la presentació d'avui a l'Smart Mobility Congress / Foto: Pep Herrero (TMB)

Darrera modificació: 21.11.2019Tema: InnovacióSend to Coorporative: Send to GenTMB: 

Transport públic pel Supercross & Freestyle al Palau Sant Jordi

Dj, 21/11/2019 - 10:31
21.11.2019Autor: Premsa TMBTransport públic pel Supercross & Freestyle al Palau Sant Jordi Subtítol: TMB habilitarà dissabte un servei especial d’autobusos de baixada entre el recinte i la plaça d’Espanya

Amb motiu de la 21a edició de l’espectacle Supercross & Freestyle Barcelona, que tindrà lloc al Palau Sant Jordi (18 h) dissabte, 23 de novembre, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) habilitarà un servei especial d’autobusos de baixada quan finalitzi l’esdeveniment (a partir de les 20.45 h, aproximadament) entre el recinte i la plaça d’Espanya. Per a aquest servei seran vàlids tots els títols de transport del sistema tarifari integrat. Els vehicles portaran l’indicador de línia “Pl. Espanya - Palau Sant Jordi”.

Per pujar al Palau Sant Jordi, TMB recomana utilitzar la línia 150 de bus (Pl. Espanya - Castell de Montjuïc) que, amb motiu de l’espectacle, es reforçarà amb més vehicles entre les 16.30 h i les 18 hores.

Dissabte el metro funciona durant tota la nit.

Per a més informació es pot consultar l’avís corresponent a la secció d’estat del servei del web de TMB.

Darrera modificació: 21.11.2019Tema: TransportSend to Coorporative: Send to GenTMB: 

El metro de Barcelona tindrà 42 trens connectats, accessibles, intel·ligents i sostenibles

Dc, 20/11/2019 - 15:42
20.11.2019Autor: Premsa TMBEl metro de Barcelona tindrà 42 trens connectats, accessibles, intel·ligents i sosteniblesSubtítol: Els nous combois de les sèries 7000 i 8000 seran capaços d’anticipar les avaries i es podrà reciclar el 96% dels materials amb què es construiran

Avui ha tingut lloc, a l’estand de TMB a l’Smart Mobility Congress, la presentació del projecte de trens d'alta eficiència i tecnologia avançada que Alstom subministrarà a TMB per substituir els 42 trens més antics de la flota, els de les sèries 3000 i 4000, que circulen per les línies 1 i 3. Hi han intervingut per part de TMB la presidenta, Rosa Alarcón, i el conseller delegat, Gerardo Lertxundi, i per part d’Alstom el president i conseller delegat a Espanya, Antonio Moreno, i el director de la fàbrica de Santa Perpètua, Miguel Ángel Martín.

El subministrament dels 42 trens, de cinc cotxes cadascun, va ser adjudicat per concurs públic a Alstom, que els lliurarà en el termini de dos anys i mig. N’hi haurà 18 d’ample internacional, que formaran la sèrie 7000 i aniran a la L3, i 24 d’ample ibèric que formaran la sèrie 8000 i seran especials per a la L1. Es construiran d’acord amb les característiques de qualitat i sostenibilitat que TMB ha requerit: estructura lleugera, baix consum energètic, altes taxes de recuperabilitat i reciclabilitat dels components, fiabilitat tècnica i facilitat de manteniment.

Rosa Alarcón: compromís amb el transport públic

Rosa Alarcón ha destacat “el compromís de les administracions pel reforç del transport públic com a eina de la lluita contra el canvi climàtic, en el moment en què està a punt d’entrar en vigor la zona de baixes emissions Rondes BCN”, el primer de gener del 2020. La presidenta de TMB, i també regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, ha subratllat també que aquest reforç es fa “de la mà de la indústria catalana i amb una important creació de llocs de treball de qualitat”, en referència a la càrrega de treball que la comanda de TMB suposa per al centre industrial d’Alstom a Santa Perpètua de Mogoda.

Com ha destacat el conseller delegat, Gerardo Lertxundi, la comanda dels nous trens 7000 i 8000 és “la més important de la història de TMB” en quantitat i en import, 268 milions d’euros, una inversió que es finança amb crèdits a llarg termini acordats amb el Banc Europeu d’Inversions i altres bancs públics i privats.

El disseny dels nous trens respon “a les necessitats de Barcelona” i posa sempre “en el centre el passatger”, ha explicat Antonio Moreno en nom d’Alstom. Els criteris de confort i d’accessibilitat han estat prioritaris en la definició dels espais i les funcionalitats. Per a la part tècnica, preval l’exigència de sostenibilitat, en què el fabricant ha fet un esforç per reduir el pes i el consum, per raons d’estalvi energètic i econòmic, entre d’altres mesures, i per la selecció de materials, en què s’han seguit criteris més estrictes que els normatius. Així, al finalitzar la vida útil dels combois, es preveu que el 96% dels components seran reciclables.

Respecte dels trens actuals, els nous es distingiran per la facilitat d’accés, la il·luminació (100% de leds), l’ergonomia de l’interiorisme, els sistemes d’informació en temps real, el baix nivell de soroll i la disponibilitat de ports USB per a la càrrega de dispositius mòbils (una comoditat que ara es troba únicament a la línia 2).

Per potenciar l’accessibilitat, s’han tingut en compte els criteris marcats per TMB i la supervisió de la Fundació ONCE. El resultat és que, a més dels avisadors lluminosos i sonors ja coneguts, les portes i els passadissos seran més amples, els quatre espais per a persones amb mobilitat reduïda estaran sensoritzats i les portes més pròximes tindran obertura automàtica en totes les estacions. Exteriorment, les portes estaran diferenciades amb el color vermell que s’està implantant en la flota, perquè contrastin amb el blanc dels laterals.

Manteniment predictiu

El director de la fàbrica de Santa Perpètua, Miguel Ángel Martín, ha donat altres detalls sobre els futurs trens de les línies 1 i 3, com ara els que fan referència a la fiabilitat, “perquè superin els estàndards de TMB, que ja són molt elevats”. Així, se’ls aplicarà la filosofia del manteniment predictiu, en què les operacions que comporten immobilitzar els combois es fan només quan són necessàries, a partir de l’anàlisi de les nombroses dades que els sensors registren, per avançar-se a les fallades. Per reduir els temps d’aturada en cas d’avaria, molts elements seran de tipus modular, per poder-los reemplaçar ràpidament al taller.

Seguint la línia del tren digital, que TMB desenvolupa des de fa un temps, els nous combois 7000 i 8000 transmetran dades en temps real sobre l’estat dels seus sistemes i estaran equipats amb telecomandaments d’última generació que permetran fer-ne un seguiment des del centre de control.


Directius de TMB i Alstom en la presentació del projecte dels 42 nous trens / Foto: Pep Herrero (TMB)

Darrera modificació: 20.11.2019Tema: InnovacióSend to Coorporative: Send to GenTMB: 

TMB, present aquesta setmana al saló especialitzat Smart Mobility Congress 2019

Dll, 18/11/2019 - 10:49
18.11.2019Autor: Premsa TMBTMB, present aquesta setmana al saló especialitzat Smart Mobility Congress 2019Subtítol: L'estand acollirà dimecres 20 la presentació dels futurs trens d'alta eficiència del metro de Barcelona i dijous 21 el projecte d'electrificació d'una línia de bus

Un any més, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) compta amb un estand propi a l'Smart Mobility Congress, que se celebra del 19 al 21 de novembre al recinte Gran Via de la Fira de Barcelona, conjuntament amb l'Smart City Expo World Congress, destacada cimera internacional sobre ciutats intel·ligents. Tots dos són de caràcter professional.

L'espai d'exposició de TMB a l'Smart Mobility Congress 2019 mostrarà gràficament i de manera sintètica les últimes innovacions aplicades als transports urbans que han fet de Barcelona una referència en digitalització de la mobilitat. Mitjançant plafons i una pantalla s’explicaran projectes com el servei de bus a demanda, la tecnologia d'etiquetes intel·ligents per a l'accessibilitat de parades i estacions i el disseny sostenible dels nous trens per a la xarxa de metro.

L'estand, situat al hall P1, nivell 0, serà escenari aquest dimecres, 20 de novembre, de la presentació del projecte de trens d'alta eficiència i tecnologia avançada que Alstom subministrarà a TMB per substituir els 42 trens més antics de la flota, que circulen per les línies 1 i 3. Dijous, 21 de novembre, al mateix estand de TMB a l’Smart Mobility Congress, es presentarà el projecte d’electrificació de la línia H16 d’autobusos.

Darrera modificació: 18.11.2019Tema: InnovacióSend to Coorporative: Send to GenTMB: 

Transport públic per al concert d’André Rieu al Palau Sant Jordi

Dv, 15/11/2019 - 09:00
15.11.2019Autor: Premsa TMBTransport públic per al concert d’André Rieu al Palau Sant JordiSubtítol: TMB habilitarà dissabte un servei especial d’autobusos de baixada entre el recinte i la plaça d’Espanya

Amb motiu del concert d’André Rieu, que tindrà lloc al Palau Sant Jordi (20 h) demà dissabte, 16 de novembre, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) habilitarà un servei especial d’autobusos de baixada quan finalitzi el concert (a partir de les 22.30 h, aproximadament) entre el recinte i la plaça d’Espanya. Per a aquest servei seran vàlids tots els títols de transport del sistema tarifari integrat. Els vehicles portaran l’indicador de línia “Pl. Espanya - Palau Sant Jordi”.

Per pujar al Palau Sant Jordi, TMB recomana utilitzar la línia 150 de bus (Pl. Espanya - Castell de Montjuïc), que amb motiu del concert es reforçarà amb més vehicles entre les 18 h i les 20 h.

Dissabte el metro funciona durant tota la nit.

Per a més informació es pot consultar l’avís corresponent a la secció d’estat del servei del web de TMB.
 

Darrera modificació: 15.11.2019Tema: TransportSend to Coorporative: Send to GenTMB: 

Pàgines

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE