Dijous, 19 d'octubre de 2017

Notes de premsa

 

Subscribe to Canal Notes de premsa
Actualitzat: fa 2 hores 37 segons

Servei d’autobusos llançadora a Montjuïc per la Festa dels Súpers, el 21 i 22 d’octubre

fa %age
19.10.2017Autor: Premsa TMBServei d’autobusos llançadora a Montjuïc per la Festa dels Súpers, el 21 i 22 d’octubreSubtítol: TMB recomana els serveis especials de bus, des de la plaça d'Espanya i des de l'estació superior del Funicular, per accedir a l'Anella Olímpica. També es pot arribar amb la línia regular d'autobús 150

Amb motiu de la celebració de la Festa dels Súpers 2017 organitzada per Televisió de Catalunya, que tindrà lloc els propers dissabte 21 i diumenge 22 d’octubre a l’Anella Olímpica de Montjuïc, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) posarà en funcionament un servei especial d’autobusos llançadora, de pujada i de baixada, que enllaçarà la plaça d’Espanya amb l’Estadi Olímpic Lluís Companys, lloc on es farà la festa.

L’horari de funcionament del servei especial serà dissabte 21 d’octubre de 9.30 a 20.30 h, i diumenge 22 d’octubre, de 9.30 a 19.30 h. En aquest bus especial seran vàlids tots els títols de transport del sistema tarifari integrat i tots els vehicles portaran en el frontal l’indicador “Pl. Espanya - Estadi Olímpic”.

En el mateix horari també circularà un altre servei de bus llançadora que connectarà l’estació superior del funicular de Montjuïc amb l’Estadi Olímpic. En aquest bus especial també seran vàlids tots els títols de transport del sistema tarifari integrat i tots els vehicles portaran en el frontal l’indicador “Funicular - Estadi Olímpic”. El Funicular circula els caps de setmana de 9 a 22 hores i enllaça amb la xarxa de metro a l’estació de Paral·lel (L2 i L3).

També es pot arribar a l’Estadi Olímpic Lluís Companys amb la línia 150 de bus (Pl. Espanya - Castell de Montjuïc) que circula tots els dies de la setmana, de 7 del matí a 9 de la nit.

Per a més informació es pot consultar l’avís corresponent a la secció d’estat del servei del web de TMB.

 

Darrera modificació: 19.10.2017Tema: TransportSend to Coorporative: Send to GenTMB: 

'Mou-te contra la violència masclista', la causa solidària de TMB per al 2017

Dm, 17/10/2017 - 17:58
17.10.2017Autor: Premsa TMB'Mou-te contra la violència masclista', la causa solidària de TMB per al 2017Subtítol: Durant tres mesos es realitzaran accions per sensibilitzar i conscienciar sobre la situació de les persones que pateixen aquest tipus de violència

Aquesta setmana iniciem la campanya Mou-te contra la violència masclista, donant el tret de sortida a un trimestre d'activitats centrades a informar i sensibilitzar sobre aquest problema que pateix la societat

Serà la setena edició del Mou-te, el projecte solidari de Transports Metropolitans de Barcelona, dins del Pla Director de Cooperació i Solidaritat, que va néixer amb la intenció que fossin els treballadors de l'empresa els protagonistes a l'hora de decidir l'acció social en què la companyia havia de participar.

Tres mesos d’activitats contra la violència masclista

Les accions es distribuiran com en les edicions anteriors durant el darrer trimestre de l'any.

Avui, 17 d'octubre, hem posat en marxa la campanya amb l'acte de presentació de la iniciativa, acompanyat de la representació de música i ball flamenc Nosotras, vosotras y ellos. Es tracta d'una producció de l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat a càrrec del productor musical Àngel Dorao.

Ja al mes de novembre, l'estació de metro de Diagonal (vestíbul d'enllaç entre les línies 3 i 5) serà l'escenari de l'exposició De l'ombra a la llum de Maria Espeus i de dones participants de la Fundació SETBA.

Aquesta exposició tindrà continuïtat al desembre i també podrem gaudir del concert de Carmen Doora contra la violència masclista el 14 de desembre al vestíbul de l'estació de metro de Diagonal, sota la producció exclusiva d'Àngel Dorao.

Tots units per una causa comuna

La violència masclista és aquella que s'exerceix contra les dones com a manifestació de la discriminació i de la situació de desigualtat en el marc d'un sistema de relacions de poder dels homes sobre les dones. Es manifesta per mitjans físics, econòmics i psicològics, amb amenaces, intimidacions i coaccions que tenen com a resultat final un dany o patiment físic, sexual o psicològic, independentment que es produeixi en l'àmbit públic o en el privat. Aquest tipus de violència pot manifestar-se en quatre àmbits de les nostres vides: parella, familiar, laboral i social o comunitari.

Com en totes les edicions passades, aquest projecte és fruit dels suggeriments i propostes dels treballadors de TMB, la participació desinteressada dels quals és fonamental per tirar endavant any rere any aquesta campanya.


Imatge de TMB de la campanya 'Mou-te contra la violència masclista' 

Darrera modificació: 17.10.2017Tema: SocietatSend to Coorporative: Send to GenTMB: 

Transport públic al Camp Nou per dimecres, 18 d'octubre (Barça - Olympiacos)

Dm, 17/10/2017 - 08:43
17.10.2017Autor: Premsa TMBTransport públic al Camp Nou per dimecres, 18 d'octubre (Barça - Olympiacos)Subtítol: El metro funcionarà fins a les 12 de la nit, com és habitual els dies feiners

Per al partit de la fase de grups de la Lliga de Campions entre el FC Barcelona i l’Olympiacos del demà dimecres, 18 d’octubre, que tindrà lloc al Camp Nou a partir de les 20.45 hores, TMB reforçarà el seu servei de metro i d’autobusos.

Els serveis i reforços previstos són els següents:

 • Metro: Es reforçarà amb més personal a les estacions properes a l’estadi i amb més trens en circulació. Les línies i estacions que donen accés al Camp Nou són Badal (línia 5); Collblanc (línia 5 i línia 9 Sud), i Palau Reial, Maria Cristina i Les Corts, de la línia 3. Dimecres el metro funciona fins a les 12 de la nit.
   
 • Autobusos: Es reforçarà el servei de les línies H8 i 50 en funció de la demanda que es pugui produir i a la sortida es posaran en funcionament dues línies especials entre el Camp Nou i plaça de Catalunya i entre el Camp Nou i Mossèn Cinto Verdaguer. El bitllet d’aquestes línies val 3 euros.

Per a més informació es pot consultar l’avís corresponent a la secció d’estat del servei del web de TMB.

Darrera modificació: 17.10.2017Tema: TransportSend to Coorporative: Send to GenTMB: 

Campanya de donació de sang al metro entre els dies 9 i 11 d'octubre

Dj, 05/10/2017 - 12:40
05.10.2017Autor: Premsa TMBCampanya de donació de sang al metro entre els dies 9 i 11 d'octubreSubtítol: La col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits es farà de manera simultània en dues estacions: Universitat i Diagonal

El proper dilluns 9 d’octubre i els dos dies següents, TMB (Transports Metropolitans de Barcelona) repetirà la col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits que ja s’ha realitzat amb gran èxit en diverses ocasions. De fet, per donar més visibilitat a la campanya els usuaris tindran l’oportunitat de fer la seva aportació solidària als vestíbuls de dues estacions de metro: Universitat (L1 i L2) i Diagonal (L5 i L3). Així, entre les 11 i les 20 hores, fins a l’11 d’octubre, tothom que vulgui podrà participar per contribuir a salvar vides amb un petit gest solidari en qualsevol dels dos punts de donació habilitats.

Es tracta ja de la quarta vegada que es realitza una acció d'aquestes característiques al metro de Barcelona. L’any passat es va tancar amb la satisfactòria xifra de 837 donacions de sang en 3 dies de campanya. Cal destacar que el 46% dels donants ho feien per primera vegada i que un 42% tenien entre 18 i 25 anys.

Cada dia cal que 1.000 persones donin sang a Catalunya per tal que tots els malalts en puguin tenir quan així ho necessitin. La donació voluntària i altruista és encara l’única via per obtenir tota la sang necessària per atendre tots els malalts de Catalunya. Una acció d’aquestes característiques al metro, com ja s’ha demostrat en les tres campanyes anteriors, ajuda a arribar més fàcilment a la ciutadania, fent visible que la donació de sang és un acte senzill i ràpid que pot ajudar a salvar vides.

Més informació sobre les condicions per donar sang al web donarsang.gencat.cat.

Darrera modificació: 05.10.2017Tema: SocietatSend to Coorporative: Send to GenTMB: 

Sense servei al funicular de Montjuïc, per una incidència tècnica

Dj, 05/10/2017 - 08:44
05.10.2017Autor: Premsa TMBSense servei al funicular de Montjuïc, per una incidència tècnicaSubtítol: Des de primera hora del matí un servei especial d'autobusos fa el recorregut entre Paral·lel i l'avinguda Miramar

El funicular de Montjuïc no ha iniciat avui el servei a l’hora habitual, les 7.30 h, a causa d’una anomalia en el cable de tracció que s’ha detectat a primera hora del matí en la revisió rutinària. Els tècnics estan treballant per resoldre la incidència, amb la previsió que la feina s’allargui la resta del dia.

Com a alternativa, els usuaris tenen a la seva disposició un servei especial d’autobusos que fa el recorregut entre les estacions de Paral·lel i Parc de Montjuïc. També es pot arribar a l’avinguda Miramar amb la línia regular d’autobusos 150, des de la plaça d’Espanya.

La incidència s’està comunicant als usuaris mitjançant megafonia, indicadors lluminosos, empleats situats a les estacions, l’aplicació TMB App, la web corporativa i xarxes socials.

Darrera modificació: 05.10.2017Tema: TransportSend to Coorporative: Send to GenTMB: 

Afectació a les xarxes de TMB per la vaga general del 3 d'octubre

Dll, 02/10/2017 - 14:07
02.10.2017Autor: Premsa TMBAfectació a les xarxes de TMB per la vaga general del 3 d'octubreSubtítol: La Generalitat ha fixat que circulin el 25% dels trens i autobusos de 6.30 a 9.30 h i de 17 a 20 h, mentre que la resta de franges no hi ha serveis mínims

Amb  motiu de la convocatòria de vaga general i aturada cívica plantejada per diversos sindicats i altres organitzacions per aquest dimarts, 3 d’octubre, les xarxes de metro i autobusos de Transports Metropolitans (TMB) funcionaran de manera molt limitada.

La Generalitat de Catalunya ha dictat una ordre que estableix la prestació de serveis essencials al sector del transport de viatgers i que per al metro i els autobusos de TMB aquest dimarts comporta la següent oferta garantida:

 • A les hores punta, de 6.30 a 9.30 i de 17 a 20 hores, el 25% dels trens i els autobusos programats en un dia feiner.

Això suposa que en aquests horaris de matí i de tarda circularan un de cada quatre trens i un de cada quatre autobusos, en general amb intervals quatre vegades superiors als habituals. La resta de les franges no hi ha serveis essencials assignats i per tant pot no haver-hi cap tipus de servei.

Com és habitual en les aturades, al final de les franges de serveis mínims els conductors d’autobús completaran sempre el trajecte fins a la destinació de la línia.

Els transports d’oci de TMB també estan afectats per la convocatòria i no tenen mínims assignats, raó per la qual no prestaran servei.

Darrera modificació: 02.10.2017Tema: TransportSend to Coorporative: Send to GenTMB: 

Talls de servei a la L9 Sud durant cinc caps de setmana per proves a la L10 Sud

Dll, 02/10/2017 - 13:03
02.10.2017Autor: Premsa TMBTalls de servei a la L9 Sud durant cinc caps de setmana per proves a la L10 SudSubtítol: Els talls es produiran els mesos d’octubre (7-8 i 21-22), novembre (11-12) i desembre (2-3 i 16-17). Els dies d’afectació els usuaris del Prat i l’Aeroport podran utilitzar les altres connexions ferroviàries i les línies regulars d’autobusos

El Departament de Territori i Sostenibilitat realitzarà durant cinc caps de setmana proves del sistema de conducció automàtica ATC per integrar-los a la línia L10Sud i poder posar en servei aquest ramal amb quatre noves estacions: Foneria i Foc Cisell, a Barcelona, i Provençana i Ildefons Cerdà a l’Hospitalet de Llobregat. Aquestes proves obligaran a tallar durant cinc caps de setmana dels mesos d’octubre, novembre i desembre el servei a la línia L9 Sud. Les estacions que es veuran afectades són les 15 que hi ha entre Zona Universitària i Aeroport T1. El servei finalitzarà a l’horari habitual els divendres i es reemprendrà amb total normalitat el dilluns següent.

A l’octubre, els talls es produiran els caps de setmana del 7-8 i del 21-22. Al novembre, el de l’11-12. I al desembre els del 2-3 i 16-17. L’operador, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha col·locat cartells informatius a les estacions afectades així com a les estacions d’enllaç de Zona Universitària (L3), Collblanc (L5) i Torrassa (L1). Addicionalment, els dies concrets dels talls de servei es col·locarà un panell informatiu vertical a la part més alta de les baranes de cada accés tancat.

Les dates de l’actuació corresponen a dies amb baixa demanda de transport públic. Igualment els usuaris comptaran amb les connexions de la resta de la xarxa ferroviària (metro, FGC i Rodalies) i amb les línies regulars d’autobusos que cobreixen la zona. En especial es recomanen les següents alternatives:

 • Línia R2 Nord de Rodalies, amb parades al centre del Prat i a la terminal T2 de l’Aeroport.
 • Línies d’autobús 46 (Pl. Espanya - Aeroport T1) i 65 (Pl. Espanya - El Prat) de TMB, que es reforçaran.
 • Autobusos urbans dels municipis de l’Hospitalet i el Prat de Llobregat.

El Departament de Territori i Sostenibilitat va reprendre les obres de la línia L10 Sud l’endemà mateix de la posada en servei del ramal de l’aerport de la línia L9, amb els treballs per col·locar la segona via i la segona catenària en el túnel, des del pou de Can Tunis fins a Provençana. Aquesta actuació permetrà posar en servei les dues estacions de la línia L10 situades al terme municipal de Barcelona l’any 2018 i les dues de l’Hospitalet de Llobregat el 2019, tal i com va anunciar el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull.

Més informació a la nota de premsa del Departament de Territori de la Generalitat.

 

Darrera modificació: 02.10.2017Tema: TransportSend to Coorporative: Send to GenTMB: 

Aturada als serveis de transport de TMB avui a les 12 h, en relació amb els fets d’ahir a Catalunya

Dll, 02/10/2017 - 11:28
02.10.2017Autor: Premsa TMBAturada als serveis de transport de TMB avui a les 12 h, en relació amb els fets d’ahir a Catalunya

El servei de metro de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) efectuarà avui una breu aturada coincidint amb el punt del migdia, perquè els treballadors que ho desitgin puguin expressar el seu rebuig als actes violents ocorreguts ahir a Catalunya. L’aturada es produirà quan els trens estiguin en una estació.

Pel que fa als autobusos, els conductors podran sumar-s’hi aturant el vehicle en una parada aproximadament a la mateixa hora.

Darrera modificació: 02.10.2017Tema: TransportSend to Coorporative: Send to GenTMB: 

TMB col·laborarà en el desenvolupament i modernització del metro de Viena

Dv, 29/09/2017 - 12:06
29.09.2017Autor: Premsa TMBTMB col·laborarà en el desenvolupament i modernització del metro de VienaSubtítol: Mitjançant un conveni firmat avui, el metro de Barcelona servirà de referència per a les noves línies automàtiques de Wiener Linien a la capital austríaca

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i Wiener Linien, l’operador de mobilitat de Viena, han subscrit avui un conveni pel qual totes dues empreses cooperaran en el projecte d’ampliació del metro de la capital d’Àustria, que inclou l’automatització de la línia 2 i la construcció d’una nova línia, la 5, de funcionament automàtic sense conductor.

El conveni, de tres anys de durada prorrogables, l’han firmat aquest migdia la presidenta de TMB, Mercedes Vidal, i el conseller delegat de Wiener Linien, Günter Steinbauer, com a acte final de l’Assemblea de Metros de l'Associació Internacional de Transport Públic (UITP), que ha tingut lloc aquesta setmana a Viena.

L’operador vienès està desenvolupant un pla de millora de la seva xarxa de metro, que consta actualment de cinc línies que sumen 80 quilòmetres de longitud i 105 estacions. Les accions principals projectades són la renovació de la línia 2 i la construcció de la nova línia 5, totes dues amb funcionament automàtic sense conductor. Wiener Linien ha valorat l’experiència de Barcelona, que disposa de metro automàtic des del 2009 i actualment té un 25% de la xarxa en funcionament sense conductor, per concertar l’acompanyament de TMB en els plans d’extensió i modernització de la seva xarxa.

De fet, Barcelona i Viena tenen semblances de dimensió urbanística i de les xarxes de transport públic, també en l’aposta dels poders públics per la mobilitat sostenible. Des del punt de vista dels operadors, l’acord assolit avui suposa un marc d’oportunitats per a l’aprenentatge mutu i per tant ha de reportar guanys a totes dues parts.

A més, per a TMB representa la confirmació del paper de referent internacional en innovació i tecnologies aplicades al disseny i l’explotació del transport públic massiu, en especial en les xarxes de metro com a columnes vertebrals dels sistemes de mobilitat col·lectiva de les àrees metropolitanes.

Recordem que des de Barcelona es coordina l'Observatori de Metros Automàtics, organisme permanent de la UITP, encarregat de difondre i compartir el coneixement actual i rellevant sobre les línies amb conducció automàtica dels trens. Les seves activitats centrals són el monitoratge, l'estudi i la disseminació, funcions que han convertit l'Observatori en un fòrum de debat i anàlisi de les tendències de futur del metro al món. El seu lloc web constitueix una referència per a tot el sector.


Mercedes Vidal i Günter Steinbauer avui en la firma del conveni / Foto: Wiener Linien


Directius de TMB i de Wiener Linien avui a Viena / Foto: Wiener Linien
 

Darrera modificació: 29.09.2017Tema: EmpresaSend to Coorporative: Send to GenTMB: 

Transport públic per al concert de The Rolling Stones a l’Estadi Olímpic

Dm, 26/09/2017 - 09:28
26.09.2017Autor: Premsa TMBTransport públic per al concert de The Rolling Stones a l’Estadi OlímpicSubtítol: TMB habilitarà demà dimecres un servei especial d'autobusos de baixada entre el recinte i la plaça d'Espanya

Amb motiu del concert que oferirà el grup The Rolling Stones a l’Estadi Olímpic Lluís Companys (21 hores) demà dimecres, 27 de setembre, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) habilitarà un servei especial d’autobusos de baixada quan finalitzi el concert (a partir de les 22.45 hores, aproximadament) entre el recinte i la plaça d’Espanya. Per a aquest servei seran vàlids tots els títols de transport del sistema tarifari integrat. Els vehicles portaran l’indicador de línia “Pl. Espanya - Estadi Olímpic”.

Per pujar a l’Estadi Olímpic, TMB recomana utilitzar la línia 150 de bus (Pl. Espanya - Castell de Montjuïc) que, amb motiu del concert, es reforçarà amb més vehicles entre les 16.30 i les 21 hores.

Dimecres el metro funciona fins a les 12 de la nit.

Per a més informació es pot consultar l’avís corresponent a la secció d’estat del servei del web de TMB.

Darrera modificació: 26.09.2017Tema: TransportSend to Coorporative: Send to GenTMB: 

TMB se suma a la celebració del Dia Sense Cotxes 2017

Dc, 20/09/2017 - 12:44
20.09.2017Autor: Premsa TMBTMB se suma a la celebració del Dia Sense Cotxes 2017Subtítol: El metro es reforçarà i el bus tindrà prioritat als eixos de la Via Laietana i Gran de Gràcia, mentre que altres talls faran desviar una vintena de línies unes hores. Divendres a la tarda hi haurà tallers infantils organitzats per TMB Educa a l'Hospitalet

Amb motiu de la celebració del Dia Sense Cotxes a Barcelona, sota el lema “Mobilitza’t per un aire més net”, que tindrà lloc divendres, 22 de setembre, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) com a principal operador de transport públic de l’àrea de Barcelona, se suma a la convocatòria. La celebració del Dia Sense Cotxes coincideix amb el Dia Mundial sense Cotxes i tanca la present edició de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que va començar el 16 de setembre.

Per tercer any consecutiu, el Dia Sense Cotxes a Barcelona consistirà a habilitar uns espais temporalment tancats al trànsit als diferents districtes de la ciutat, per convidar a gaudir-ne prescindint dels vehicles motoritzats. Els llocs centrals de la celebració seran a la Via Laietana i al carrer Gran de Gràcia, entre l’avinguda de la Diagonal i la plaça de Lesseps, així com la zona pacificada de la Cruïlla per la Qualitat de l’Aire de Tamarit - Borrell, al barri de Sant Antoni. Allà es potenciaran les activitats divulgatives per donar a conèixer els objectius que persegueix el Pla de Mobilitat urbana 2013-2018.

Difusió i conscienciació sobre la mobilitat sostenible

El programa educatiu de la companyia, TMB Educa, organitzarà diferents activitats de difusió i conscienciació sobre la mobilitat sostenible a l’Hospitalet de Llobregat, a la rambla de la Marina amb l’avinguda del Carrilet. A la tarda, entre les 16 i les 20 hores, TMB hi situarà un autobús elèctric en què els infants podran reconèixer les diferents parts del vehicle. Per la seva banda, la Karma, present amb una representació corpòria adequada per fer-s’hi fotografies, insistirà en els valors de la convivència i l'ús responsable del transport públic. Al mateix temps, els més menuts podran participar en un taller de dibuixos i en un taller de fabricació de xapes.

Per promoure la mobilitat en transport públic, TMB reforçarà aquest divendres la capacitat de la xarxa de metro amb més trens a les línies convencionals (de la 1 a la 5), en funció de la demanda que es pugui produir. També està previst més personal a les estacions que poden experimentar més afluència, sobretot als eixos de la via Laietana i passeig de Gràcia - Gran de Gràcia.

Pel que fa l’autobús, disposarà de condicions més favorables per circular en les dues artèries principals en què quedarà restringit el trànsit privat motoritzat, la Via Laietana i Gran de Gràcia. Al voltant de la Cruïlla per la Qualitat de l’Aire de Tamarit - Borrell es desviaran les línies 13, 24, 41, 55 i 91 de 9 a 21 hores. En altres sectors de la ciutat, els talls de trànsit afectaran d’altres línies (entre una i tres en cadascun) durant unes hores, en els següents trams:

– Passeig de Fabra i Puig
– C/ Calàbria, entre Sepúlveda i Gran Via
– C/ Villarroel entre Consell de Cent i Diputació
– C/ Vilà i Vilà, de Nou de la Rambla a Puig i Xoriguer
– C/ Joan Güell, entre Diagonal i Europa
– Calçada Llobregat de Via Augusta, entre Príncep d'Astúries i Madrazo
– C/ Garrotxa, entre Dr. Valls i Oblit
– C/ Felip II, entre Costa i Cuxart i Ramón Albó
– C/ Romaní
– Passeig de Santa Eulàlia

La protecció del medi ambient és un dels eixos vertebradors de les polítiques estratègiques de TMB, com es desprèn del seu Pla Director de Sostenibilitat Ambiental, que aposta per l’ecoeficiència, la lluita contra la contaminació i el canvi climàtic, i la promoció de la cultura de la sostenibilitat.

Darrera modificació: 20.09.2017Tema: Medi ambientSend to Coorporative: Send to GenTMB: 

Les xarxes de transport de TMB s'adapten a les Festes de la Mercè 2017

Dm, 19/09/2017 - 11:10
19.09.2017Autor: Premsa TMBLes xarxes de transport de TMB s'adapten a les Festes de la Mercè 2017Subtítol: El metro donarà servei ininterromput del divendres 22 al dilluns 25 de setembre i funcionarà 91 hores seguides

Amb motiu de les Festes de la Mercè 2017, que tindran lloc del 22 al 25 de setembre, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) recomana l’ús dels transports públics en els desplaçaments als llocs on es duran a terme les activitats programades. Per això, TMB aporta tota la seva infraestructura de transport, i reforça i adapta els horaris de les línies de metro i autobús que donen servei als principals escenaris de la festa.

Metro: tres nits de servei sense interrupció

A causa de les nombroses activitats programades al carrer que poden afectar el trànsit de superfície, TMB recomana especialment l’ús del metro per desplaçar-se fins als diferents emplaçaments de la festa. En aquest sentit, el metro funcionarà sense interrupció les nits del divendres 22, dissabte 23 i diumenge 24 de setembre, per afavorir la mobilitat en transport públic i poder desplaçar-se també durant les nits sense necessitat de vehicle privat. Així, de divendres a dilluns el metro oferirà 91 hores de servei continuat: els trens circularan des de les 5 de la matinada de divendres, 22 de setembre, fins a les 12 de la nit del dilluns 25 (festiu local a Barcelona).

Igualment es reforçarà la seguretat, la neteja i el servei habitual de metro amb més atenció al públic durant determinades hores del dia en aquelles línies i estacions de la xarxa que, en funció dels actes programats en els diferents escenaris de la ciutat, tinguin una més gran afluència d’usuaris.

Reforços a Montjuïc i per al Piromusical

Amb motiu de les activitats programades al Castell de Montjuïc, s’ha previst un reforç especial del servei d’autobusos que cobreix la muntanya els dies 23, 24 i 25, que consistirà a incrementar el nombre de vehicles articulats per oferir un interval de pas d’uns cinc minuts a la línia 150 (Pl. Espanya  - Castell de Montjuïc), entre les 10.30 i les 22 hores.

Per al Piromusical, una de les cites més multitudinàries de les festes, que tindrà lloc dilluns, 25 de setembre (a les 22 hores), a l’avinguda Maria Cristina, TMB reforçarà les línies 1 i 3 de metro (estació d’Espanya) i aplicarà les mesures necessàries per mantenir el servei previst a les línies d’autobusos que travessen la plaça d’Espanya. Dilluns el metro funcionarà fins a la mitjanit, pel fet de ser festa local a Barcelona i vigília de dia laborable.

A més, una vintena de línies de bus es reforçaran amb cotxes addicionals els dies 23, 24 i 25 de setembre, amb motiu dels diversos actes programats. Per als concerts que tindran lloc els dies 23 i 24 a la platja del Bogatell es recomana utilitzar la línia 4 de metro (la xarxa funcionarà amb servei ininterromput aquests dies) i les línies regulars de bus H14, H16, 7, 26 i 36. També ampliaran capacitat les línies que donen servei al passeig Marítim els vespres dels dies 23 i 24, amb motiu de l’exhibició pirotècnica.

Amb motiu de les festes i de manera extraordinària, el pròxim cap de setmana TMB facilitarà informació actualitzada de l’estat del servei a través del perfil de Twitter @TMBinfo, que el dia 24 estarà actiu i monitoritzat de les 10.00 a 15.00 hores i dilluns 25 des de les 11 del matí fins a la mitjanit.

Per a més informació sobre els transports públics per accedir als diferents escenaris de les Festes de la Mercè 2017, es podrà consultar l’avís corresponent a la secció d’estat del servei del web de TMB.

Darrera modificació: 19.09.2017Tema: TransportSend to Coorporative: Send to GenTMB: 

Transport públic al Camp Nou per dimarts, 19 de setembre (Barça - Eibar)

Dll, 18/09/2017 - 10:05
18.09.2017Autor: Premsa TMBTransport públic al Camp Nou per dimarts, 19 de setembre (Barça - Eibar)Subtítol: El metro prolongarà una hora el servei i funcionarà fins a la 1 de la matinada

Per al partit de Lliga entre el Barça i l’Eibar de demà dimarts, 19 de setembre, que tindrà lloc al Camp Nou a partir de les 22.00 hores, TMB reforçarà el seu servei de metro i d’autobusos.

Els serveis i reforços previstos són els següents:

 • Metro: De manera excepcional, la xarxa de metro estarà oberta fins a la 1 de la matinada, en el marc de l’acord assolit l’any passat entre TMB i el FC Barcelona per prolongar el servei de metro en dies de partit a última hora per facilitar la tornada a casa del públic assistent.
  Com és habitual, el metro es reforçarà amb més personal a les estacions properes a l’estadi i amb més trens en circulació. Les línies i estacions que donen accés al Camp Nou són Badal (línia 5); Collblanc (línia 5 i línia 9 Sud), i Palau Reial, Maria Cristina i Les Corts, de la línia 3.
   
 • Autobusos: A la sortida es posaran en funcionament dues línies especials entre el Camp Nou i plaça de Catalunya i entre el Camp Nou i Mossèn Cinto Verdaguer. El bitllet d’aquestes línies val 3 euros.

Per a més informació es pot consultar l’avís corresponent a la secció d’estat del servei del web de TMB.

Darrera modificació: 18.09.2017Tema: TransportSend to Coorporative: Send to GenTMB: 

Afectacions a les línies d’autobusos per la Cursa de la Mercè 2017

Dv, 15/09/2017 - 10:33
15.09.2017Autor: Premsa TMBAfectacions a les línies d’autobusos per la Cursa de la Mercè 2017Subtítol: TMB recomana el metro com a alternativa de transport diumenge al matí

Amb motiu de la celebració de la 39a edició de la Cursa de la Mercè, que tindrà lloc a Barcelona el proper diumenge, 17 de setembre, diverses línies d’autobús poden tenir afectacions pel que fa a recorregut i horari entre les 8 i les 15 hores, aproximadament. Per aquesta raó, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) recomana el metro per als desplaçaments per determinats sectors de la ciutat, especialment diumenge al matí.

La Cursa de la Mercè (que s’iniciarà a les 9 del matí) afectarà tot el trànsit de superfície per on es desenvolupi. La prova esportiva proposa un circuit de 10 quilòmetres que passa per alguns dels punts més emblemàtics de la ciutat. Els participants sortiran de l’avinguda Maria Cristina i continuaran per plaça d’Espanya, av. Paral·lel, carrer Calàbria, Gran Via, passeig de Sant Joan, pg. de Lluís Companys, ronda de Sant Pere, rda. Universitat, pl. Universitat, rda. de Sant Antoni, Sepúlveda, Viladomat i, de nou, av. Paral·lel, pl. d’Espanya i av. Maria Cristina, on hi haurà l’arribada.

Tot plegat provocarà diferents afectacions en gairebé una quarantena de línies de bus de TMB, que veuran alterat o limitat el recorregut mentre es desenvolupi la prova esportiva. Són les següents: D20, H12, H14, H16, V11, V13, V15, V17, 6, 7, 13, 19, 21, 22, 24, 37, 39, 40, 41, 42, 45, 46, 47, 50, 51, 54, 55, 59, 62, 63, 65, 66, 67, 68, 79, 120, 121 i 150.

Per a més informació, es pot consultar l’avís corresponent a la secció d’estat del servei del web de TMB.

Darrera modificació: 15.09.2017Tema: TransportSend to Coorporative: Send to GenTMB: 

Transport públic per al concert de Maluma al Palau Sant Jordi

Dv, 15/09/2017 - 08:21
15.09.2017Autor: Premsa TMBTransport públic per al concert de Maluma al Palau Sant JordiSubtítol: TMB habilitarà aquest diumenge un servei especial d'autobusos de baixada entre el recinte i la plaça d'Espanya

Amb motiu del concert que oferirà el cantant Maluma al Palau Sant Jordi (21.30 hores) aquest diumenge, 17 de setembre, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) habilitarà un servei especial d’autobusos de baixada quan finalitzi el concert (a partir de les 22.45 hores, aproximadament) entre el recinte i la plaça d’Espanya. Per a aquest servei seran vàlids tots els títols de transport del sistema tarifari integrat. Els vehicles portaran l’indicador de línia “Pl. Espanya - Palau Sant Jordi”.

Per pujar al Palau Sant Jordi, TMB recomana utilitzar la línia 150 de bus (Pl. Espanya - Castell de Montjuïc) que, amb motiu del concert, prolongarà mitja hora el servei i es reforçarà amb més vehicles entre les 19.30 i les 21.30 hores.

Diumenge el metro funciona fins a les 12 de la nit.

Per a més informació es pot consultar l’avís corresponent a la secció d’estat del servei del web de TMB.

Darrera modificació: 15.09.2017Tema: TransportSend to Coorporative: Send to GenTMB: 

Transport públic per al concert de Joaquín Sabina al Palau Sant Jordi

Dm, 12/09/2017 - 10:35
12.09.2017Autor: Premsa TMBTransport públic per al concert de Joaquín Sabina al Palau Sant JordiSubtítol: TMB habilitarà demà dimecres un servei especial d'autobusos de baixada entre el recinte i la plaça d'Espanya

Amb motiu del concert que oferirà el cantautor Joaquín Sabina al Palau Sant Jordi (22 hores) demà dimecres, 13 de setembre, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) habilitarà un servei especial d’autobusos de baixada quan finalitzi el concert (a partir de les 23.30 hores, aproximadament) entre el recinte i la plaça d’Espanya. Per a aquest servei seran vàlids tots els títols de transport del sistema tarifari integrat. Els vehicles portaran l’indicador de línia “Pl. Espanya - Palau Sant Jordi”.

Per pujar al Palau Sant Jordi, TMB recomana utilitzar la línia 150 de bus (Pl. Espanya - Castell de Montjuïc) que, amb motiu del concert, prolongarà una hora el servei i es reforçarà amb més vehicles entre les 19.30 i les 22 hores.

Dimecres el metro funciona fins a les 12 de la nit.

Per a més informació es pot consultar l’avís corresponent a la secció d’estat del servei del web de TMB.
 

Darrera modificació: 12.09.2017Tema: TransportSend to Coorporative: Send to GenTMB: 

Transport públic al Camp Nou per dimarts, 12 de setembre (Barça - Juventus)

Dv, 08/09/2017 - 10:00
08.09.2017Autor: Premsa TMBTransport públic al Camp Nou per dimarts, 12 de setembre (Barça - Juventus)Subtítol: El metro funcionarà fins a les 12 de la nit, com és habitual els dies feiners

Per al partit de la fase de grups de la Lliga de Campions entre el FC Barcelona i la Juventus FC del proper dimarts, 12 de setembre, que tindrà lloc al Camp Nou a partir de les 20.45 hores, TMB reforçarà el seu servei de metro i d’autobusos.

Els serveis i reforços previstos són els següents:

 • Metro: Es reforçarà amb més personal a les estacions properes a l’estadi i amb més trens en circulació. Les línies i estacions que donen accés al Camp Nou són Badal (línia 5); Collblanc (línia 5 i línia 9 Sud), i Palau Reial, Maria Cristina i Les Corts, de la línia 3. Dimarts el metro funciona fins a les 12 de la nit.
   
 • Autobusos: Es reforçarà el servei de les línies H8 i 50 en funció de la demanda que es pugui produir i a la sortida es posaran en funcionament dues línies especials entre el Camp Nou i plaça de Catalunya i entre el Camp Nou i Mossèn Cinto Verdaguer. El bitllet d’aquestes línies val 3 euros.

Per a més informació es pot consultar l’avís corresponent a la secció d’estat del servei del web de TMB.

Darrera modificació: 08.09.2017Tema: TransportSend to Coorporative: Send to GenTMB: 

Transport públic per a la Diada de l'Onze de Setembre a Barcelona

Dj, 07/09/2017 - 11:45
07.09.2017Autor: Premsa TMBTransport públic per a la Diada de l'Onze de Setembre a BarcelonaSubtítol: Dilluns a la tarda es reforçarà un 50% la capacitat del metro, i un dispositiu especial vetllarà per la fluïdesa i la seguretat dels fluxos de passatge. Davant la possible saturació de l'exterior, a partir de les 16 h s'aconsella evitar les estacions de Catalunya, Passeig de Gràcia i Diagonal com a destinació

Amb motiu de la celebració dels actes de la Diada Nacional de Catalunya, i en especial de l’acte La Diada del Sí 2017 a Barcelona, aquest dilluns 11 de setembre Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) recomana l’ús del transport públic, especialment el metro, en els desplaçaments que es realitzin per accedir a la zona del centre de la ciutat, ja que el trànsit en superfície estarà restringit. També és aconsellable preveure un temps addicional per al desplaçament, com en qualsevol esdeveniment massiu.

L’acte que es preveu més concorregut tindrà lloc dilluns a la tarda. La concentració formarà un signe més ocupant els eixos del passeig de Gràcia (entre el carrer Sèneca i la plaça Catalunya) i el carrer Aragó (entre el carrer Casanova i el passeig de Sant Joan).

Reforç a totes les línies de metro

TMB ha preparat un dispositiu especial que inclou reforços de trens a tota la xarxa de metro i desplegament de personal i seguretat per ordenar la mobilitat, tant a l’inici com al final de la manifestació. Entre les 14 i les 20.30 h s’augmentarà un 50% el nombre de trens per aconseguir que a les línies 1, 2, 3, 4 i 5, que tenen estacions a l’Eixample i Ciutat Vella, els intervals estiguin situats entre els 4 i els 4,5 minuts, aproximadament.

En previsió d’una elevada concentració de persones a l’exterior que dificulti la sortida, a partir de les 16 h serà recomanable evitar les estacions de Passeig de Gràcia (L2, L3 i L4), Diagonal (L3 i L5) i Catalunya (L1 i L3) com a destinació, i fer servir com a alternatives les estacions més properes que no estiguin afectades per l'esdeveniment.

Igualment, TMB mobilitzarà més de cent efectius per a l’operació, manteniment, neteja i seguretat, així com mitjans tècnics, en aquestes estacions per ordenar els fluxos de passatge i adoptar, si és necessari, accions de regulació (talls intermitents, realització dels enllaços per l’exterior, etc.) per evitar situacions de risc en vestíbuls i andanes, tant a l’anada com després de finalitzar l’acte. En aquest cas, tant el personal com el servei de megafonia i els dispositius lluminosos donaran les indicacions pertinents.

Desviaments i limitacions en 34 línies de bus

Dilluns les alteracions de recorregut seran severes en 34 línies d’autobusos que circulen o travessen l’àmbit central de la ciutat, incloses les del Barcelona Bus Turístic. Entre les 15 i les 21 hores aproximadament es produiran desviaments i limitacions de recorregut per mirar de mantenir la regularitat del servei fora de l’àmbit de l’afectació en les línies regulars següents: H8, H10, H12, H16, V13, V15, V17, 6, 7, 19, 20, 22, 24, 33, 34, 39, 40, 41, 42, 45, 47, 50, 51, 54, 55, 59, 62, 63, 66, 67 i 68.

Al matí se succeiran les ofrenes florals al monument de Rafael Casanova. Per aquest motiu algunes línies de bus que circulen per la ronda de Sant Pere veuran modificat el seu recorregut en aquesta zona.

Per tant, el dia 11 serà recomanable fer servir el transport subterrani i en especial el metro per als desplaçaments en el sector central de Barcelona, i dins la xarxa, en cas que hi hagi gran afluència de passatge, seguir en tot moment les indicacions que doni el personal de metro, que estarà en contacte amb les autoritats de seguretat pública.

TMB oferirà informació actualitzada i alternatives de transport a través del perfil de Twitter @TMBinfo, que el dia 11 estarà actiu i monitoritzat de les 14.30 a les 21.30 hores. Com és habitual, el web de TMB i l'aplicació TMB App informaran de manera automàtica de les possibles alteracions en la circulació del metro a través del semàfor d’estat del servei.

Darrera modificació: 07.09.2017Tema: TransportSend to Coorporative: Send to GenTMB: 

Transport públic al Camp Nou per dissabte, 9 de setembre (Barça - Espanyol)

Dj, 07/09/2017 - 10:00
07.09.2017Autor: Premsa TMBTransport públic al Camp Nou per dissabte, 9 de setembre (Barça - Espanyol)Subtítol: El metro funcionarà durant tota la nit, com és habitual els dissabtes

Per al derbi barceloní de Lliga entre el Barça i l’Espanyol del proper dissabte, 9 de setembre, que tindrà lloc al Camp Nou a partir de les 20.45 hores, TMB reforçarà el seu servei de metro i d’autobusos.

Els serveis i reforços previstos són els següents:

 • Metro: Es reforçarà amb més personal a les estacions properes a l’estadi i amb més trens en circulació. Les línies i estacions de metro que donen accés al Camp Nou són Badal (línia 5); Collblanc (línia 5 i línia 9 Sud), i Palau Reial, Maria Cristina i Les Corts, de la línia 3. Dissabte el metro funciona de manera ininterrompuda tota la nit.
 • Autobusos: Es reforçarà el servei de les línies H8 i 50 en funció de la demanda que es pugui produir i a la sortida es posaran en funcionament dues línies especials entre el Camp Nou i plaça de Catalunya i entre el Camp Nou i Mossèn Cinto Verdaguer. El bitllet d’aquestes línies val 3 euros.

Per a més informació es pot consultar l’avís corresponent a la secció d’estat del servei del web de TMB.

Darrera modificació: 07.09.2017Tema: TransportSend to Coorporative: Send to GenTMB: 

Demà es restableix el servei de la línia 3 de metro entre Lesseps i Vall d'Hebron

Dg, 03/09/2017 - 11:00
03.09.2017Autor: Premsa TMBDemà es restableix el servei de la línia 3 de metro entre Lesseps i Vall d'Hebron Subtítol: Les obres han permès actualitzar diversos elements de la infraestructura de la via en aquest tram de la línia

Demà dilluns, 4 de setembre, es restablirà el servei de la línia 3 de metro al tram entre les estacions de Lesseps i Vall d’Hebron, que està suspès des del 22 d’agost per treballs de millora dels elements de la infraestructura de la via. Des de les 5 del matí de demà dilluns els trens tornaran a circular amb normalitat entre tots dos extrems de la línia, de Zona Universitària a Trinitat Nova i a la inversa, tal com estava previst.

Les tasques de manteniment a la via que calia realitzar en aquest tram de la línia 3 s’han fet en dues fases diferenciades; en total les obres han durat 30 dies. L’actuació s’ha centrat en la millora d’elements de la infraestructura de la via de l’entorn de les estacions de Vall d’Hebron, Vallcarca i Penitents.

En aquesta segona fase, la suspensió del servei durant 13 dies ha permès renovar 1,4 quilòmetres de via simple entre Vallcarca i Penitents i substituir un aparell de via de tipus diagonal ubicat entre les estacions de Penitents i Vall d’Hebron. Durant aquest temps els usuaris han pogut utilitzar com a alternativa un servei especial d’autobusos.

Darrera modificació: 03.09.2017Tema: TransportSend to Coorporative: Send to GenTMB: 

Pàgines

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE